– Jeg tror kanskje jeg vil spille skurk

INNOVATØRENE

Filip Bargee Ramberg

Komiker Anne-Kat. Hærlands hode lever sitt eget liv. Hun er bare assistenten.

INNOVATØRENE

Anne-Kat. Hærland

t Ferdinand Wagner Lorenz
f Sebastian S. Bjerkvik

MARIANNE BORGEN

Født i 1951.

Oppvokst på Veitvet, bor på Østensjø. 

Stilling: Ordfører i Oslo.

Gift, har tre barn. 

Utdannelse fra Universitetet i Oslo med spesialområde sosialpolitikk og medisinsk sosiologi. 

Valgt inn i bystyret i 1979 for Sosialistisk Venstreparti og har vært fast medlem av bystyret siden 1995. Har tidligere ledet bystyrets samferdsels- og miljøkomité, og har før det vært medlem av finanskomiteen og helse- og sosialkomiteen.

Aktuell med boken «Mor Oslo. Marianne Borgen – fra drabantbyen til rådhuset» på forlaget Res Publica (skrevet av Hanne Mauno). 

Filip Bargee Ramberg (21)

Skuespiller og musiker

Født i 2001, oppvokst «litt rundt omkring i Oslo». 

Gikk musikklinjen ved Foss videregående skole.

Filmer og tv-serier: «Royalteen 2» (2023), «Etterglød» (2022), «Royalteen» (2022), «16» (2020), «Snøfall» (2016), «Den magiske Kroppen» (2014), «Kampen» (2013). 

Teater: «I-vi» (Brageteatret), «Til ungdommen» (Oslo Nye Teater), «De urørlige» (Oslo Nye Teater). «Døden på Oslo S» (Nationaltheatret)

Aktuell med ny ep, «Halvvisne Roser». 

Hvordan ser morgenen din ut?

Jeg er et B-menneske. Planen er å stå opp ti, men så ender det alltid opp med at jeg står opp rundt 12.

Hvordan holder du deg oppdatert på ditt felt?

Jeg hører alltid på nye låter. I det siste har jeg også begynt å se mer serier og film. Jeg prøver alltid å sjekke ut nye ting for å se om det er noe jeg kan lære.

Hvem og hva lærer du av

Med musikk tror jeg det er mer underbevisst, mens med skuespill lærer jeg mer aktivt av å se på forskjellige roller. Jeg prøver å tenke på hva jeg kan hente fra de forskjellige rollene hvis jeg plutselig skulle fått en lignende rolle selv. Nå ser jeg for eksempel på «True Detective». Da sitter jeg hjemme og lever meg inn i det.

Har du en drømmerolle?

Jeg føler ofte at rollene mine er nervøse, snille folk. Men jeg har egentlig lyst til å spille noen som er litt kulere. Jeg tror kanskje jeg vil spille skurk. 

Hva gjør du når du skal koble av?

Jeg liker å se på tv, lytte til eller lage musikk. Helst alene på rommet mitt, sent på kvelden. Da føler jeg at jeg slapper av.

INNOVATØRENE

Nyskapende profiler innen mat, teknologi, samfunn, musikk, mote, design, arkitektur, tv og sport deler sine rutiner og beste tips – profesjonelt og privat.