Stilkoden

Hvordan kler jeg meg som turist i varme strøk?

t Anna Skavlan

Kjære Stilkoden Jeg er en godt voksen dame og synes det er et problem å kle meg når jeg er turist i varme strøk. «Uniformen» for oss gamle damer fra Norge er flate sandaler, piratbukser, løsthengende topp med 3/4 lange ermer, solhatt og en kjekk liten ryggsekk. Praktisk kanskje, men så utrolig ufikst! Finnes det en mellomting mellom dette og italienske og franske kvinners kjølige eleganse og høye hæler? Mvh Turist med komplekser

Kjære Turist med komplekser

Tanken på å oppfattes som turist kan holde meg våken om natten. Solbrem? Rumpetaske? Joggesko så nye at de glinser i solen? En vannflaske dinglende fra hånden? Ouff!

I turistens drakt blir man lettere mål for lommetyver, gategjøglere og slu restauranteiere. Når man først rømmer fra kulden, vil man jo heller oppleve en ferieby slik den fortoner seg for de lokale. 

Heldigvis trenger du ikke gå i høye hæler for å skli inn med de italienske flottenfeierne.

Problemet ditt kan løses med ett ord: lin.

Luftig. Folk har visst kledd seg i lin siden 8000 år før vår tidsregning. Dette materialet, som snodig nok både er mykt og grovt på samme tid, er også luftig, tørker fort og er flatterende selv når det er krøllete. Det er bare å stappe bagasjen full, klærne må ikke brettes pent engang. 

Footwear, Shoe, Smile, Sky, Leg, Standing, Happy, Leisure, Travel, Sunglasses

Hot spot. Det trenger ikke være kort bare fordi det er varmt ute. Gjør som George Harrisons første kone Pattie Boyd i Monte Carlo i 1966, og la klærne være lange, men ledige, og tærne fri. Den langermede genseren kan vike for en løs herreskjorte eller t-skjorte. I varmen er det enkle ofte det beste. 

Foto: United Archives