Flash photography, Leg, White, Black, Sleeve, Thigh, Style, Knee, Black-and-white, Collar

Se min skjorte. Skuespiller Susan Sarandon på Warwick Hotel i New York i 1978. Skjorten hun har på er laget for menn, avslørt av knappene som sitter på høyre side.

Foto: Tim Boxer/Hulton Archive/Getty Images

Stilkoden

Hva er greia med kvinner i herreskjorter?

t Anna Skavlan

30. november 2023

Hei Stilkoden Jeg har noen veldig fine skjorter som koster skjorten. Eller rettere sagt – jeg hadde disse skjortene. Nå er de stjålet av kjæresten min, som for øvrig har nok av egne skjorter. Hva er greia med kvinner i herreskjorter? Hilsen skjorteløs arkitekt (32)

Kjære skjorteløs arkitekt (32)

Kjære skjorteløs arkitekt. Kvinner i herreskjorter! Her er det ett bilde som dukker opp, gjentatt til det parodiske i romantiske komedier, som også har fått en hel film oppkalt etter seg, «Kvinner i for store herreskjorter» fra 2015: han møter henne, hun sover over, og står nesten morgen på kjøkkenet og steker noen egg – i underbukse og hans skjorte fra kvelden før. Sexy, ja, litt, men også noe pinlig i sin stereotypi.

Men denne høsten har jeg lagt merke til en annen bruk av herreskjorten på skjermen. 

I de nye (ikke veldig gode) episodene av monark-odysseen «The Crown» er prinsesse Diana knapt å se i annet enn pastellfargede herreskjorter med en liten Polo-logo over hjertet. Helst stappet ned i jeans med høyt liv, kneppet nesten hele veien, ermene opprullet. Ganske stilig, men også veldig strengt.

Heldigvis finnes det flere anledninger for herreskjorten.