Trøstemat

Trøstemat: Baconsandwich med chips

Trøstemat: – Det ligger i den menneskelige natur å være tiltrukket av det som er forbudt

-
+

Baconsandwich med chips

  • 200 g bacon eller blanding av pancetta og guanciale (speket svinekjake)
  • 4 stk skiver surdeigsbrød
  • aioli
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 dl nøytral olje
  • 1 stk finhakket hvitløksfedd
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Ta eggeplommer og sitronsaft i et litermål. Hell oljen i en tynn stråle mens du kjører det med en stavmikser til det tykner. Tilsett finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. Du kan også smake til med hvitløk og sitron i en god ferdig majones.

Montering:

Toast brødet eller stek brødskivene i en grillpanne, slik at brødet får riller. Stek baconet/guancialen/pancettaen til det er supersprøtt. Smør brødet med raust med aioli og ta på så mye sprøstekt bacon/guanciale/pancetta som du klarer. Lukk det hele med den andre skiven med toastet surdeigsbrød. Server med for eksempel Sørlandschips og selvvalgt drikke.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner