T  Alf Marius opsahl

i  bjørn brochman

S  mykonos

Reise

Partyparadiset

Silicon Valley-milliardærer, hollywoodskuespillere, fotballstjerner og influensere har tatt over Mykonos.

Reise

Partyparadiset

Silicon Valley-milliardærer, hollywoodskuespillere, fotballstjerner og influensere har tatt over Mykonos.

T  Alf Marius opsal

F  bjørn brochman

S  mykonos

– Hvordan er prisnivået her, tror du? 

Vi sto foran en av strandbarene i Psarou-bukten sørvest på Mykonos, og skulle ha oss en øl. Vi var nyankomne og ennå litt i villrede.

– Jeg googlet det nettopp. Det første som kom opp, var: «Det finnes ikke noen billige barer på Mykonos».

Arrestert.  Vi hadde kommet for å ta de rike og berømte nærmere i øyesyn. Mykonos, den greske øyen som er en del av Kykladene i Egeerhavet, er de siste årene blitt revitalisert som hotspot for verdens bemidlede. Selv om den bare er om lag 85 kvadratkilometer, og ikke har mer enn snaut 10.000 fastboende, finnes her noen av Middelhavets aller dyreste og mest eksklusive strandbarer og nattklubber.

En gullåre for paparazzier; et slags Mini-Hollywood i øyform: Tesla-gründer Elon Musk suste i fjor rundt her i en gullfarget speedbåt, Manchester Citys Jack Grealish pådro seg en regning i en av barene på over 80.000 kroner, det var også her Manchester United-kaptein Harry Maguire ble arrestert etter å ha festet seg gjennom dagen, og endte kvelden med å slå til en gresk politibetjent.

Denne sommeren var skuespilleren Christian Bale observert i Mykonos by, og kollegene Matt Damon og Chris Hemsworth avbildet dansende med en drag queen på nattklubben Jackie O.

Manchester City-spillerne dro riktignok rett til Ibiza etter årets seier i Champions League, men det tok ikke mange dagene før flere av dem igjen var å se med kjærester og selfiestenger på Mykonos. Som det sto på en caps vi så: Mykonos fucks Ibiza.

– Greske aviser rapporterte jo også om et av Erling Braut Haalands besøk her. Etter fem timer på en av restaurantene, og fire flasker med champagne, skulle han ha fått en regning på fem millioner kroner, og ha gitt 300.000 i tips.

– Men han benektet jo selv. Fake news, tvitret han, og la til: «Jeg tror de glemte hovedretten».