T

Salt & Pepper

F

Nils vik og sigurd fandango

4. januar 2024

Smak Dette er Oslos 30 beste matopplevelser – på et lavere budsjett

Byen er full av storartede smaksopplevelser
som ikke koster skjorta.

Ingredient, Recipe, Insect
Kitchen utensil, Food, Table, Tableware, Dishware, Ingredient, Recipe, Plate, Cuisine, Serveware
Food, Tableware, Dishware, Ingredient, Plate, Recipe, Cuisine, Dish
Food, Tableware, Dishware, Plate, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Font
Staple food, Tableware, Ingredient, Recipe, Soup, Bowl

Smak Dette er Oslos 30 beste matopplevelser – på et lavere budsjett

❶                  Brede, håndlagde nudler

Kinabolle

➔ KINABOLLE
TØYENGATA 2

Brede, håndlagde nudler
→ Kinabolle

Bak det litt tussete navnet Kinabolle og et interiør som ser mer ut som et gatekjøkken enn vi husket det som, ligger det inne på Grønland Basar et habilt og uhøytidelig spisested der du må rydde opp selv. 

Den blide gjengen lager kinesisk mat fra bunnen av, har noen helt adekvate dumplings, men det er ved handpulled noodles, nesten brede som herreslips, at orkesteret virkelig spiller. 

Såkalte bianbiang-nudler er oppkalt etter lyden de lager når de klasker i bordplaten under tillaging, har utspring i den nordvestlige Shaanxi-provinsen, og skrives visst med den aller mest komplekse bokstaven i hele det kinesiske skriftspråk. 

Menyens nummer 7, Spicy cumin lamb, kommer med selleri, chili, vårløk, koriander og rikelig med hvitløk, og er et durabelig funn, en solid oppstrammer i januarmørket til 195 kroner. For fem kroner mindre blir den vegansk med silkemyk tofu.

➔ KINABOLLE.NO
TØYENGATA 2

Brede, håndlagde nudler

→ Kinabolle

Bak det litt tussete navnet Kinabolle og et interiør som ser mer ut som et gatekjøkken enn vi husket det som, ligger det inne på Grønland Basar et habilt og uhøytidelig spisested der du må rydde opp selv. 

Den blide gjengen lager kinesisk mat fra bunnen av, har noen helt adekvate dumplings, men det er ved handpulled noodles, nesten brede som herreslips, at orkesteret virkelig spiller. 

Såkalte bianbiang-nudler er oppkalt etter lyden de lager når de klasker i bordplaten under tillaging, har utspring i den nordvestlige Shaanxi-provinsen, og skrives visst med den aller mest komplekse bokstaven i hele det kinesiske skriftspråk. 

Menyens nummer 7, Spicy cumin lamb, kommer med selleri, chili, vårløk, koriander og rikelig med hvitløk, og er et durabelig funn, en solid oppstrammer i januarmørket til 195 kroner. For fem kroner mindre blir den vegansk med silkemyk tofu.

➔ kinabolle.no
Tøyengata 2