Den pågrepne 17-åringen som innrømmet å stå bak et av tidenes største norske dataangrep har sittet i timeslange avhør både med politiet og Kripos etter pågripelsen torsdag kveld, opplyser hans advokat Christian Børve til Dagens Næringsliv.

- Akkurat nå er han sliten og oppgitt, sier advokaten.

I perioder før pågripelsen har DN vært i kontakt med flere pesoner med mulig tilknytning til angrepene.

BAKGRUNN:

17-åring innrømmer dataangrep

Norges Bank bekrefter: Dette har ingen klart før

Massivt data-angrep mot flere av Norges største bedrifter  

- Har lagt seg flat

Tirsdagens dataangrep (se faktabokser) slo ut nettjenestene til flere av Norges største selskaper.

- Min klient har lagt seg flat, innrømt alt og samarbeider med politiet, opplyser Børve.

Usikkert hvem som står bak

Det har hersket mye forvirring de siste dagene om hvem som står bak. Personer som hevder de har tilknytning til den norske grenen av den verdenskjente «hactivist»-gruppen Anonymous har både benektet og innrømmet involvering i angrepene.

BAKGRUNN:

Det er enda ikke klart om den pågrepne 17-åringen var den samme som varslet angrepene overfor DN. Les mer her: Slik varslet han dataangrepene

I avhør har 17-åringen benektet å ha samarbeidet med noen andre.

- Han har sagt at han har jobbet alene, sier advokaten hans.

Verken Kripos, politiet eller noen av selskapene har fastslått hvorvidt 17-åringen samarbeidet med andre. Tidligere har it-leverandøren Evry, som håndterte angrepene for flere av de største selskapene, opplyst til DN at de har indikasjoner på at angrepene kom fra utenlandske aktører.

 

Les også på DN.no:

Amnesty: Bevis for bortføringer og tortur i Ukraina

Høyrisikofest for Celina Midelfart (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.