De neste dagene vil oppmerksomheten være rettet mot både amerikanske boligtall, rentereferat fra Fed og november PMI for eurosonen.

Det hele sparkes i gang av boligbyggingsindeksen NAHB i USA. Mandag ventes indeksen å ha økt så vidt fra 55 i oktober til 56 i november.

Aktiviteten tar seg opp
Handelsbankens analytikere påpeker i sin morgenrapport at det er et betydelig gap mellom NAHB-indeksen og faktiske tall for igangsetting og antall byggetillatelser i USA. Samtidig understreker de at det høye nivået på NAHB indikerer at realaktiviteten i boligmarkedet vil fortsette å ta seg opp.

Det amerikanske boligmarkedet fortesetter å være i søkelyset når tall for salg av bruktboliger i oktober kommer onsdag. Konsensus venter et salg på 5,16 millioner (omreget til årlig rate), ned fra 5,29 millioner i september. Det opplyser Handelsbanken Capital Markets.

Rentereferat
Onsdag kommer det også referatet fra rentemøtet i den amerikanske sentralbanken (Fed). Det er allerede kjent at den Fed fortsetter å kjøpe obligasjoner for 85 milliarder dollar i måneden, og det er derfor usikkert hvor mye referatet kan bevege markedene.

Nordea skriver i sin morgenrapport at markedsreaksjoner i stor grad vil avhenge av om det kommer signaler om når nedtrappingen vil begynne.

«Viktigere blir kanskje denne ukens Bernanke tale. Selv om han snart slutter. skal han lede desembermøtet og «tapering» er ikke lenger helt utelukket på det møtet etter de sterke «non farm» tallene», skriver meglerhusets analytikere.

Eurosonen
Viktigere tror Nordea Markets at torsdagens PMI-tall for eurosonen vil kunne bli.

Konsensus er en uendret indeks på 52,0. Dette drevet av at blant annet ZEW-indeksen - forventningsindikator for tysk økonomi - ventes å vise en positiv utvikling på tirsdag.

En uendret PMI-indeks vil være et tegn på at den svake og ujevne oppsvinget fortsetter i Europa, mener Nordea Markets.

Avtakende vekst i Norge
Meglerhuset viser også til at ukens BNP tall for tredje kvartal i Norge kan vise at veksten med sikkerhet har avtatt her hjemme.

Analytikerne venter at de foreløpige tallene, som kommer tirsdag, vil vise en vekst på 0,4% q/q for fastlands økonomien. Det er også konsensus.

Les mer på DN.no i dag:
Hjalp oljefondet med kjempeinvestering i Kina
Asia i dag: Kinesiske børsraketter i Hong Kong
- Finanskrisetilstander i leiemarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.