Produktivitetsøkningen skyldes at man orker å jobbe mer og at sykefraværet reduseres når man trener og holder seg i god fysisk form, konkluderer forskerne ved Stockholms Universitet og Karolinska Institutet.

I studien, som er publisert i Journal of Occupational and Environmental Medicine , undersøkte forskerne ansatte i tannhelsetjenesten. De ble bedt om å bruke 2,5 timer per uke til fysisk aktivitet, fordelt på to økter. En annen gruppe hadde samme reduksjon i arbeidstiden, men uten obligatorisk trening. Den tredje gruppen jobbet som vanlig 40 timer i uken.

Produktiviteten - målt som antall behandlede pasienter - økte hos alle mens forsøket pågikk. Men de som trente i arbeidstiden rapporterte i tillegg at de syntes at de fikk gjort mer på jobben, hadde en større arbeidskapasitet, og var sjeldnere sykemeldt enn før.

- Studien viser at det er mulig å bruke arbeidstiden til trening eller andre helsefremmende tiltak og fortsatt oppnå samme eller høyere produksjon. De som trener føler at de får gjort mer i løpet av de timene de er på jobb, og forkl#229en er trolig økt utholdenhet, sier forskerne Ulrica von Thiele Schwarz og Henna Hasson.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Rett til topps i DN-kåring</b>

<b>Slo kollegene ned i skistøvlene</b>

<b>Her renner kiloene av</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb