Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lien, Kyrre, Scanlix
Lien, Kyrre, Scanlix les mer

Trening

Jobber bedre med trening i arbeidstiden

Trening på jobben øker produktiviteten og føret til lavere sykefravær, viser en ny svensk studie.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Produktivitetsøkningen skyldes at man orker å jobbe mer og at sykefraværet reduseres når man trener og holder seg i god fysisk form, konkluderer forskerne ved Stockholms Universitet og Karolinska Institutet.

I studien, som er publisert i Journal of Occupational and Environmental Medicine , undersøkte forskerne ansatte i tannhelsetjenesten. De ble bedt om å bruke 2,5 timer per uke til fysisk aktivitet, fordelt på to økter. En annen gruppe hadde samme reduksjon i arbeidstiden, men uten obligatorisk trening. Den tredje gruppen jobbet som vanlig 40 timer i uken.

Produktiviteten - målt som antall behandlede pasienter - økte hos alle mens forsøket pågikk. Men de som trente i arbeidstiden rapporterte i tillegg at de syntes at de fikk gjort mer på jobben, hadde en større arbeidskapasitet, og var sjeldnere sykemeldt enn før.

- Studien viser at det er mulig å bruke arbeidstiden til trening eller andre helsefremmende tiltak og fortsatt oppnå samme eller høyere produksjon. De som trener føler at de får gjort mer i løpet av de timene de er på jobb, og forkl#229en er trolig økt utholdenhet, sier forskerne Ulrica von Thiele Schwarz og Henna Hasson.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Rett til topps i DN-kåring

Slo kollegene ned i skistøvlene

Her renner kiloene av

Kom i form med DN Aktivklubb

Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.