De greske partilederne klarte ikke å bli enige om krisetiltakene som skal åpne for en ny redningspakke for å redde landet fra konkurs.

Ett punkt gjensto da lederne for de tre greske regjeringspartiene natt til torsdag gikk fra hverandre etter et åtte timer langt møte om innstrammingene EU, ECB og IMF krever.

I en erklæring fra statsminister Lukas Papademos het det at samtalene skulle fortsette torsdag om det siste punktet. Men det blir i siste liten, siden EU krever et svar innen unionens finansministre møtes torsdag kveld for å drøfte situasjonen.

I verste fall må finansminister Evangelos Venizelos reise til Brussel uten en fullstendig avtale i regjeringen om krisetiltakene.

Troikaen
Straks etter at møtet med partilederne var over ved midnattstider, møtte han troikaen fra EU, Den europeiske sentralbank (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) til videre drøftinger om krisetiltakene på sitt kontor.

Det er ikke klart hvilket punkt partiene ennå ikke er enige om, men lederen for høyrepartiet LAOS, Giorgos Karatzaferis, sa tidligere at mesteparten av tiden gikk med til å drøfte spørsmålet om tilleggspensjoner.

Karatzaferis var selv den første som forlot møtet på statsministerens kontor, men han ville ikke si om det var ham det sto på at de ennå ikke er enige.

Fare for konkurs
EUs finansministermøte skulle opprinnelig ha funnet sted mandag, men ble utsatt da det i helgen ble klart at greske politikere ikke hadde klart å bli enige om budsjettkutt og innstramninger.

Om ikke politikerne kommer til enighet om nedskjæringer på 3,3 milliarder euro, har EU truet med å droppe en planlagt ny redningspakke på 130 milliarder euro til Hellas slik at landet kan unngå konkurs.

Blant tiltakene de tre partilederne må bli enige om, er et kutt på 22 prosent i minstelønnen og kutt i en rekke pensjoner, og fjerning av 15.000 jobber i offentlig sektor.

Les også: EUs finansministre møtes torsdag

<b>Opprør, kaos og ekstremisme ligger i luften</b>

<b>DN.no møtte Georgios Papandreou: - Krisen i Hellas var ikke min feil </b>

- Konkursen rykker nærmere

<b>- Et høyt politisk spill</b>

<b>Merkel: Kan ikke godta at Hellas går konkurs</b>

<b>Frykten øker for Hellas-konkurs</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.