I dag møttes advokatkjendis Mona Høiness og Hegnar Media i Borgarting lagmannsrett for andre runde i ærekrenkelsessaken Høiness har anlagt mot nettstedet Hegnar Online.

Saken dreier seg om Hegnar Online har erstatningsansvar etter at anonyme brukere av Hegnar Online skrev innlegg på forumet som Høiness mener er ærekrenkende og egnet til å svekke hennes omdømme.

Felt i PFU, frifunnet i tingretten
Pressens faglige utvalg har for lengst konkludert med at Hegnar Online burde fjernet ytringene på eget initiativ og utvalget har derfor felt Hegnars nettsted for brudd på god presseskikk. I tingretten derimot ble Hegnar Media frifunnet fordi retten fant at utsagnene ikke var ærekrenkende.

Mona Høiness mener hun som offentlig person finner seg i mye. Hegnars publikasjoner hadde i en periode skrevet kritiske artikler om at hun sannsynligvis kom til å arve en formuende eldre kvinne.

- På det tidspunktet hadde Trygve Hegnar prøvd å ta fra meg all ære som advokat. Og nå gikk det altså på min ære som gift kvinne, sa Høiness i retten tirsdag.

- Sårende
Trygve Hegnar avga forkl#229 i retten i kraft av å være styreleder i selskapet som er stevnet.

Han mente Høiness og hennes advokat i flere intervjuer og i et brev til PFU fikk det til å fremstå som om det var pressemannen selv som sto bak de seksualiserte ytringene.

- Jeg prøver å sette saken på plass. Det blir fremstilt som om jeg har sexsjikanert henne. Hvis det er noen som er fornærmet her så er det meg, sa Hegnar før han la til:

- Jeg synes den dag i dag at det er sårende at man etter å ha fått lest opp noen innlegg sier at jeg personlig har sexsjikanert henne.

Mona Høiness krever økonomisk oppreisning for tre utsagn som ble liggende ute på Hegnar Online i mellom fire og 12 dager.

Hennes advokat Halvard Helle la ned påstand om at Hegnar Media må betale erstatning begrenset oppad til 250.000 kroner og at Hegnar Onlines ansvarlige redaktør, Svein Ove Haugen, skal betale opptil 25.000 kroner. Det er samme påstand som i tingretten, der Hegnar Media og Haugen ble blankt frifunnet.

Advokat Kyrre Eggen, som prosederer saken for Hegnar Media og Svein Ove Haugen mener Høiness ikke fortjener en krone.

- Dette er en fillesak og et sidespor fra arvesaken, sa Eggen under sitt innledningsforedrag.

Kunne lett vært stanset
Han mente ytringene knapt nok ble lest på forum før de ble fjernet, og at Høiness, ved å gå til retten, har bidratt til å gjøre ytringene kjent. Han mener Høiness, om hun ønsket å få ytringene fjernet, burde har trykket på varselknappen på forumsidene i stedet for å kontakte PFU og senere gå til rettssak.

- Hadde hun trykket på knappen ville disse ytringene vært lest av meget få personer, og ingen flere ville ha hørt om saken, utdypet Hegnars advokat.

Les også:
Mener Hegnar driver personforfølgelse
Mener Hegnar burde fjernet sexsjikane raskere
- Ville ikke blande meg

Mest lest på DN.no i dag:
Dette mener Spetalen er regjeringens jobb nummer én
Slik blir Norge med Erna som sjef
Luksusrestaurant vil ha Tjuvholmen for seg selv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.