Den europeiske sentralbanken (ECB) rører ikke styringsrenten, opplyser sentralbanken torsdag.

Det var på forhånd ventet at renten ville forbli uendret på 0,05 prosent, ifølge Bloomberg News.

Sist ECB endret styringsrenten var 4. september ifjor.

Sentralbanksjef Mario Draghi har tidligere uttalt at rentegulvet er nådd i eurosonen.

ECB opplyser i tillegg at den ikke rører rentekorridoren. Den marginale innskuddsrenten holdes uendret på minus 0,20 prosent og den marginale utlånsrenten holdes uendret på 0,30 prosent.

Lavere vekst

Flere økonomer og analytikere mener imidlertid at den økonomiske situasjonen i eurosonen nå er svakere enn ECB tidligere har sett for seg. Blant annet har inflasjonen begynt å avta.

Derfor ventes det at ECB vil føre en mer ekspansiv pengepolitikk fremover, i form av å forlenge eller utvide sitt program for kvantitative lettelser (QE).

Ved forrige rentemøte besluttet ECB å øke taket for kjøp av hvert enkelt instrument fra 25 til 33 prosent. Dette for å få større fleksibilitet i gjennomføringen av de kvantitative lettelsene, påpeker sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets.

- Dette kan ha vært første skritt på veien til en utvidelse av likviditetsprogrammet, men spørsmålet er om det er for tidlig for ECB å gjøre dette allerede nå, skriver hun i meglerhusets morgenrapport torsdag.

Klokken 14.30 vil Draghi holde en pressekonferanse, hvor det vil komme mer informasjon fra ECBs rentemøte.

Følg med på DN.no og DN Direkte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Bekrefter nedbemanning i VG

Raskere enn mange sportsbiler

Undersøker flere motorer for juks

Se DNTV: Bli med på høstjakten under vann

Bli med på høstjakten under vann
Se fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster jage stortorsken i Fosnstraumen.
02:48
Publisert: