Frankfurt, Tyskland: Tradisjonen tro lager bilprodusentene konseptbiler som skal vise fremtidige modeller, eller i hvert fall tanker om merkets kommende design. Sånn var det heldigvis også i Frankfurt. Flere av modellene er ikke nødvendigvis kun er for å vise hvor langt en designer kan dra det, men vil komme i produksjon om ikke alt for lenge. Her er de fem mest spennende og frekke konseptene under den pågående bilutstillingen:

Volvo Concept Coupé
 

Mens vi venter på en ny generasjon XC90, V70 og S80, har Volvo valgt å vise nye tanker med inspirasjon fra eldre tider. I Frankfurt står en lekker coupé

- Volvo skal stå for skjønnhet, stil og eleganse – være noe som kunden virkelig begjærer og er klar til å betale for, sier designsjef i Volvo Thomas Ingenlath i et intervju med svenske Auto, motor & sport.

Konseptbilen skal etter sigende ikke være noen forsmak på kommende modeller, men mer tenker om Volvos nye formspråk.

Les mer om bilen her: Sjekk den lekre fra Volvo!

Opel Monza Concept
 

Opel leker også med gamle tanker, og i hvert fall modellbetegnelser. Med gigantiske måkevingedører og svært elegante linjer, er ikke konseptbilen Monza spesielt lik bilen med samme navn som dukket opp i 1977.

- Det er en visjon om hvor vi tar Opel, sier designsjef Mark Adams. Det kommer neppe en slik produksjonsmodell, men Opel tar garantert noe av språket med seg i fremtidige modeller.

Etter min mening var Opels konseptbil et av Frankfurt-utstillingens store høydepunkter, og den burde blåse hatten av gamle fordommer mot merket.

Cadillac Elmiraj
 

Konsernslektningen Cadillac hadde europa-premiere for den elegante coupéen Elmiraj, en bil som debuterte allerede i Pebble Beach.

- Elmiraj handler om kroppsholdning og proporsjoner. Vi ønsket en moden uttalelse for Cadillac, hvor enkelhet og subtil pryd skaper en målrettet tilstedeværelse, heter det passe pretensiøst fra designer Niki Smart.

En gigantisk, elegant og kraftfull coupé det er vanskelig å ikke like, er vår dom. At den også har en V8-motor på 500 hestekrefter under panseret, taler ikke mot bilens sjarme.

Mercedes S-klasse coupé
 

Et slags svar til Cadillac, står på Mercedes-standen. Men den lekre Concept S-klasse Coupé viser Mercedes makt og besluttsomhet.

Drøye fem meter lang og med et laaangt panser er dette bilen som etterhvert skal overta for CL. Det har lenge vært sagt at neste generasjon CL skal skifte navn til S-klasse Coupé, noe som selvsagt er helt naturlig at skjer nå, når S-klassen nettopp har kommet i ny generasjon.

Les test av nye S-klasse: Tittelkampen

Mercedes sparer heller ikke på kruttet under pansert i konseptbilen. Også her sitter en V8-er på omkring 550 hestekrefter. Mercedes har tidligere vist at de lager produksjonsbiler som ikke ligger milevis unna konseptene. Skifter de ut sidespeilene på denne bilen, er den så og si klar. Vi gleder oss.

Les test av dagens CL: Den siste ekte Mercedes

Lexus LF-NX
 

En annen bil som kommer i produksjon i 2014, er en mindre suv fra Lexus. Om den beholder det aggressive utseendet fra konseptbilen LF-NX som debuterte i Frankfurt, vil det defintivt være noe ganske spektakulært og nytt i kompaktsuv-klassen.

- Om vi kan ta halvparten av salget til for eksempel BMW X3, blir det superbra, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen når DN.no beskuer kreasjonen sammen med han.

Drivlinjen blir selvfølgelig hybrid, og mest sannsynlig den samme som sitter i den nylig lanserte IS 300h.

Les mer om bilen her: Sjekk ut den nye Lexus-suven

Flere nyheter fra Frankfurt:

<b>Mercedes lanserer lekker billig-suv</b>
Full fart på alle fire
Dette kan bli en ny Norgesfavoritt
Grønn luksus drypper på folket
Spår Suzuki-suksess
Volkswagen frir til ungdommen
Porsches fantastiske fartsmaskin
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.