I juni ble fritidseiendommen til eiendomsinvestor Erik Klaveness (70) på Gaupholmen i Blindleia utenfor Lillesand lagt ut for salg for 60 millioner kroner.

 

Nå er annonsen på finn.no fjernet, men ansvarlig eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik & Partners tilbakeviser at prakthytta er solgt.

- Vi er over skolestart og det går mot høst. Dette er årsaken til at vi har valgt å foreløpig avvente litt, sier Nordvik til DN.no.

- Vi har ikke mottatt noen skriftlige bud. Idag er det riktignok flere interessenter og noen pågående forhandlinger, forteller han.

Tror på prisrekord
Eiendomsmegleren vil ikke utelukke at ting kan komme til å skje i løpet av de neste ukene. Samtidig ser han ikke bort i fra at Gaupholmen blir liggende på markedet utover høsten.

I så tilfellet kan en ny runde med annonsering til neste sommer bli aktuelt, opplyser han.

Dersom Gaupholmen skulle bli solgt i nærheten av prisantydningen, som er lik verditakst, vil den med god margin sette ny rekord for et landsted på Sørlandet.

Nordvik mener 60 millioner fortsatt er oppnåelig.

- Jeg ser ikke bort i fra at vi kan nå nivået, som bygger på vurderingen til en lokal takstmann, sier eiendomsmegleren.

- Samtidig er det nesten ingenting som selges til denne prisen, tilføyer han.

- Ikke behov
Rekordprisingen har fått mye oppmerksomhet. All «blesten» rundt salget gjør Nordvik sikker på at fjerningen av annonsen ikke vil få betydning.

- Hele Norge vet at denne er til salgs, og da har man ikke mer behov for å la den ligge ute, understreker han.

Klaveness har foreløpig ikke sagt noe om hvorfor han velger å selge den unike eiendommen, som ifølge Nordvik har vært i investorens eie i minst fem tiår.

- Slik jeg har forstått det kommer, så kommer det alltid en tid hvor man ser at andre kan overta, sier eiendomsmegleren.

- Hvem kjøper en slik eiendom?

- Dette er ikke en typisk hytte på Sørlandet. Jeg regner med at dette vil anses som en investering for flere generasjoner fremover. Det er mange i Norge som har mulighet, men spørsmålet er hvem som vil bruke så mye på en eiendom, svarer Nordvik.

Les mer:
Klaveness selger tidenes dyreste
Usolgte sjøeiendommer for én milliard

Les mer på DN.no idag:
Boligsalget stuper
McDonald´s presses ut av sentrum
<b>Sliter med å selge</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.