EiendomsMegler 1s Boligmeter for oktober viser for første gang siden februar 2009 at flere forventer nedgang enn oppgang i boligprisene.

- Vi må nå regne med flere måneder med prisnedgang på boliger, sier administrerende direktør Odd Nymark i EiendomsMegler 1 i en pressemelding.

Han mener dagens ferske prisstatistikk fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) underbygger funnene i undersøkelsen.

Les dagens boligsaker:
Boligprisene falt i oktober
Her er boligene <i>mindre</i> verdt enn for et år siden
Usolgte boliger pøses ut i leiemarkedet

I februar i år forventet 60 prosent høyere priser, nå har andelen falt til 28 prosent. Samtidig sier 31 prosent at de forventer lavere priser, noe som er opp fra 5 prosent i februar.

- Dette er en betydelig endring i prisforventning, og vi må helt tilbake til finanskrisen vinteren 2008/09 for å finne tilsvarende situasjon. Den gang varte nedgangen i boligmarkedet i litt over et halvt år. Det er ikke utenkelig at vi vil kunne oppleve det samme nå, sier Nymark i pressmeldingen.

Her kan du sjekke boligprisene der du bor!

- Flere selger boligen før de kjøper
Spørreundersøkelsen viser at folk er mer usikre enn tidligere og har lavere forventning til egen økonomi.

50 prosent forventer høyere arbeidsledighet og 40 prosent forventer høyere renter de neste 12 månedene. Det er en oppgang fra henholdsvis 34 prosent og 32 prosent i juni.

- Denne usikkerheten bidrar til at flere selger boligen før de kjøper, sier Nymark.

Konsekvensene av dette er 5500 flere boliger til salgs nå enn på samme tid i fjor.

– Det betyr at boligkjøperne nå har større utvalg, bedre tid og mulighet til å gjøre et godt kjøp.

Les også:
- Sjokkerende og svært ubehagelig

- Alt tyder på at prisoppgangen på boliger er over for denne gang

- Folk kan ikke lenger krige om «50-kvadratmeterne» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.