Tidligere partner i investeringsfondet Northzone, Torleif Ahlsand, er sammen med tre tidligere Funcom-topper Fire tidligere Funcom-topper tiltalt av Økokrim

DN har tidligere skrevet at de tre andre som var siktet i saken var Funcoms tidligere finansdirektør Bjørn Toften (DN+), tidligere toppsjef Trond Arne Aas og Morten Schjelle Larssen.

Tiltalen kommet over et år etter de fire ble siktet.

Ahlsand var nestleder i styret for spillselskapet Funcom i perioden forut for lanseringen av nettspillet «The Secret World» i juli 2012.

- Min klient bestrider straffansvar og har samarbeidet med Økokrim fra første dag, sier partner Bjørn Stordrange i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange. Han er Ahlsands forsvarer.

Endrer ingenting

Grunnlegger og partner Bjørn Stray i Northzone sier tiltalen mot Ahlsand for ulovlig innsidehandel ikke endrer noe i forholdet mellom investeringsfondet og Ahlsand.

Northzone Ventures kom inn på eiersiden i Funcom i 2004. Da satset investeringsfondet oppunder 30 millioner kroner på det norske dataspillselskapet.

Ahlsand har vært Permittert etter Økokrim-siktelse dn+

- Det skjer ingen endring. Han er siktet, og det er nå tatt ut tiltalte. Etter det har vi blitt enige om er han permittert, så han jobber ikke hos oss som partner nå. Her blir det ingen endring. Enhver er uskyldig inntil man er dømt, sier Stray.

- Har dere vært i kontakt med Ahlsand?

- Ja, vi er stadig i kontakt med Torleif. Både fordi han er venn og tidligere kollega, sier Stray.

- Dette drar ut i tid, får han noen form for økonomisk bistand fra Northzone?

- Vi kan ikke gi detaljer om arrangementer mellom oss og Torleif. Vi jobber videre, og dessverre fortsatt uten Torleif, som er permittert som partner.

- Har du noen synspunkter på det forsvarerne til de tiltalte hevder, at Økokrim med denne saken virker å forsøke å utvide feltet som omfattes av ulovlig innsidehandel?

- Vi sitter ikke med all informasjon. Vi har bare kunnskap via våre interne data om dette forholdet. Nå kommer denne saken for retten og da får vi en avklaring, sier Stray.

- Har dere en oppfatning av om Ahlsand har gjort noe ulovlig?

- Det blir spekulasjoner fra vår side. Vi har ikke all informasjon.

- Skader saken Northzone?

- Saken skader Northzone fordi Torleif ikke kan arbeide hos oss, sier partner Bjørn Stray.

«Sterkt uforstående og avvisende»

Funcoms tidligere toppsjef Trond Arne Aas er også blant de fire tiltalte. Han har ikke besvart DNs henvendelser i denne saken.

Aas har engasjert Frode Sulland som advokat.

– Han og de øvrige tiltalte er sterkt uforstående og avvisende til tiltalen. De har forklart seg svært omfattende og avvist noe grunnlag for denne tiltalen, sier Sulland til DN.

 

Lese mer om medier, kultur, nett, teknologi? Følg DN Etterbørs og @bjorneckblad på Twitter

Les mer:

Norskutviklet app til topps i USA - takket være Kanye West

Trøbbel i vente for sniktitterne dn+

Arve Juritzen tapte rettssak - må betale 6,5 millioner

Se det vanvittige kaoset under Vinmonopolets årlige Burgund-slipp:

- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov på gaten i fem netter for å komme først i køen og sikre seg den edleste flasken.

Se det vanvittige kaoset under Vinmonopolets årlige Burgund-slipp
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.