Styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, blar opp over en halv milliard kroner, eller 539 millioner kroner for å øke sin eierandel i Orkla.

I dag tidlig kom nyheten om at et selskap nærstående styreleder Stein Erik Hagen i Orkla har kjøpt 10,8 millioner aksjer i Orkla til 49,97 kroner per aksje.

Den profilerte investoren og styrelederen forsterker dermed sin posisjon i konglomeratet - som han selv jobber med å forenkle å rendyrke.

- Orkla, det er Stein Erik Hagen, det er det ingen tvil om. Hans posisjon som hovedaksjonær og styreleder tilsier at han har «all makt» i selskapet, sa BI-professor og ekspert på styrearbeid, Morten Huse tidligere i år.

Les også: - Orkla, det er Stein Erik Hagen

Hagen ble nylig gjenvalgt som styreleder i Orkla av en enstemmig bedriftsforsamling.

En av Hagens planer med Orkla, i tillegg til en økt rendyrking av selskapet, er et storkjøp til ti milliarder kroner eller mer av et merkevareselskap.

Les også: Stein Erik Hagen planlegger gigantkjøp

Hvis han ikke lykkes lover han Orkla-aksjonærene ekstraordinært utbytte. Nå vel enda mer av et eventuelt utbytte dryppe på Hagen selv:

Hagen og nærstående har etter kjøpet av nok en større aksjepost 250.687.000 aksjer i Orkla, tilsvarende en eierandel på 24,4 prosent.

Selskapet har en markedsverdi på Oslo Børs på over 51 milliarder kroner, noe som priser Hagen og hans families verdier til 12,6 milliarder kroner.

Orkla-aksjen ORK stiger 1,86 prosent på Oslo Børs torsdag.

Det har ikke lyktes DN.no å få kommentar fra Stein Erik Hagen.

Les også:

Stein Erik Hagen planlegger gigantkjøp

- Det medfører masse ubehageligheter for meg

Leder DN: Hold kjeft, riking!

500 ansatte i Rec permitteres (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.