– Våre selskaper har ikke gitt noe partistøtte i år, og vi har i grunnen bestemt oss for at det er slutt. Det medfører bare en masse ubehageligheter for meg og min familie. Jeg blir personlig hengt ut av de røde, og opplever i grunnen bare kritikk, forklarer Stein Erik Hagen overfor VG.

Hagen sier han føler seg presset av Arbeiderpartiet til å stanse pengestrømmen. Han mener strategien fra statsminister Jens Stoltenberg og Ap er bevisst å skulle skremme bedrifter og næringsdrivende fra å gi støtte til de borgerlige partiene.

Blir problem
– På den måten svekker de opposisjonens økonomi og deres ressurser i valgkampen, sier Hagen.

I Høyre var man ikke klar over at en av partiets rikeste onkler nå snører igjen pengesekken. Hagen har gitt til sammen ti millioner kroner i partistøtte til borgerlige partier de siste årene.

– Dette var jeg ikke kjent med. Vi vil ikke gjøre oss så avhengige av enkeltpersoner, men hvis flere tenker som Hagen, så blir det et problem at inntektene mellom partiene blir så forskjellig, sier Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal. Arbeiderpartiet får til sammenligning fem millioner kroner hvert år av LO.

Oppgitt
Konflikten mellom statsministeren og milliardæren går tilbake til 2008. Stoltenberg står fortsatt fast på at han håper Hagen vil bidra enda mer til fellesskapet.

– Jeg skal se om Hagen kan bidra med mer. Han kommer definitivt ikke til å få noen lettelser, sier Stoltenberg.

Hagen er oppgitt.

– Jeg kan leve med at statsministeren gjør meg til en samfunnsfiende, men for min familie oppleves det som svært ubehagelig, sier han og legger til at han nå ønsker å trekke seg mer og mer ut av den offentlige debatten. (©NTB)

Les også: Stein Erik Hagen planlegger gigantkjøp

Sveaas og Hagen sponser norske studenter

Vil ha gratis eliteutdannelse

- Som å vinne i Lotto

Hagen går inn i Hemtex (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.