I en spørreundersøkelse Sentio har gjennomført for Nationen, oppgir 23 prosent – nesten én av fire – at de vil spise mindre rødt kjøtt i 2016.

Helsedirektoratet anbefaler nordmenn å begrense inntaket av rødt kjøtt, og spesielt kvinner ser ut til å følge rådet. Blant dem har 29 prosent planer om å spise mindre rødt kjøtt, mens blant menn svarer 17 prosent det samme.

I oktober plasserte Verdens helseorganisasjon (WHO) rødt kjøtt i samme kategori som plantevernmiddelet glyfosat, på grunn av faren for å utvikle tarmkreft.

Bekymret

Likevel er professor Bjørg Egelandsdal ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitetet (NMBU) bekymret over utviklingen når flere nordmenn sier at de vil kutte kjøttforbruket.

– I Norge er konsumet bare litt over anbefalt nivå hos menn, mens for kvinner er konsumet under det som anbefales fra flere faglige hold. Når kvinner spiser mindre rødt kjøtt enn det de burde, er det veldig uheldig at de som er mest påvirket av WHOs advarsler vil redusere inntaket enda mer. Det er fullstendig unødvendig, sier hun til Nationen.

Egelandsdal viser til at rødt kjøtt er en viktig kilde til proteiner, samt mineraler som sink og jern, og flere typer B-vitaminer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Vi koser oss ihjel


Dropp kjøttpålegget - legg dette på brødskiven isteden

Studie: Flere vil dø av resistente bakterier enn kreft

 
Stor forskjell mellom økologisk og ikke-økologisk frukt og grønnsaker   (2014)