- Vi er veldig fornøyde med oppmerksomheten og tilveksten, sier informasjonssjef Vidar Grønli i Fellesforbundet.

Mens streiken i hotell- og restaurantbransjen snart går inn i sin femte uke, strømmer arbeidstagere til det streikende forbundet.

Ifølge Grønli har 1000 hotell- og restaurantansatte meldt seg inn i Fellesforbundet etter at streiken startet.

- Det er jo fantastisk, sier han.

Da streiken startet, hadde Fellesforbundet 7750 medlemmer på Riksavtalen, som er navnet på tariffavtalen for hotell- og restaurantansatte mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet. Samtidig er det noen som har meldt seg ut, men det har ikke Grønli tall på.

De som melder seg inn mens streiken pågår, kan ikke tas ut i streik umiddelbart. Forbundet må først varsle arbeidsgiver om plassoppsigelse, og i praksis tar det derfor 14 dager fra de melder seg inn og til de kan gå ut i streik.

Noen av de 1000 er allerede ute i streik, ifølge Grønli. Neste bolk tas ut torsdag.

 

Fellesforbundet er LOs største forbund i privat sektor, og har rundt 145.000 medlemmer totalt. Forbundet organiserer arbeidstagere i en rekke konkurranseutsatte bransjer, ikke minst industrien. Og det er ikke bare de hotell- og restaurantansatte som nå melder seg inn. Ifølge Grønli har Fellesforbundet fått tilsammen 2800 innmeldinger under streiken.

 

-Vil være med i fellesskapet

Grønli tror det er to årsaker til at flere melder seg inn under streiken.

- Det er nok tosidig. For det første gjør streiken at vi får mer oppmerksomhet, men jeg tror nok også at når folk ser at kollegaer streiker for bedre vilkår for dem selv, så er det nok mange som føler at de vil være med i felleskapet, sier Grønli.

Det er så langt ingen tegn til løsning på konflikten. Fellesforbundet har nå 7200 medlemmer ute i streik, fordelt på 700 steder.

DN skrev torsdag at over 40 kjedehoteller nå er stengt på grunn av streiken.

Tirsdag har streiken vart i én måned, og partene er da innkalt til møte hos Riksmekleren.

Fra fredag brøt det ut streik blant ansatte som leverer flymat, etter at YS-forbundet Parat og NHO Reiseliv ikke kom til enighet.

Les også:

Hotelleier melder seg ut av NHO

- Kan se ut som om de bruker sykemeldinger som et lokkemiddel dnPlus

Tiltalt for tapping av 67 mill.  

 

Hørt denne?

Finansredaksjonen diskuterer mediekrise, Facebook, Skam og en "John Fredriksen spesial" i ukens podkast.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.