Eiendomsmegler Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg har siden sommeren 2012 hatt oppdraget med å selge ekteparet Linn Stokke og Atle Brynestads 23 mål store eiendom på Bergsøya utenfor Lillesand. Prisen på 35 millioner kroner ga imidlertid ingen napp.

Derfor ble prisen kuttet til 25 millioner kroner da eiendommen på nytt ble lagt ut for salg i fjor sommer, men da høsten kom ble eiendommen tatt av markedet uten salg.

Nå har imidlertid eiendomsutvikler Peder Nærbø (46) kjøpt eiendommen.

- Fint familliested

- Vi skal starte et stort prosjekt på Sørlandet, ved Vennesla, Så da er det fint å ha litt andre fasiliteter der nede. Det er et fint familiested, sier Nærbø, som er bosatt på Høvik i Bærum.

- Fikk du prutet noe på prisen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Nærbø.

Nærbø er en av initiativtagerne bak en gigiantisk datasenter-park i Vennesla.

- Vi snakker vi om investeringer på mellom fem og ti milliarder kroner i Vennesla de neste ti årene, sa Nærbø til Dagens Næringsliv i desember i fjor.

Les saken: Sikter høyere enn Facebook

Nærbø er en av majoritetseierne i Bulk Eiendom, som inntil nå har spesialisert seg på å bygge store logistikkbygg langs E6 fra Gardermoen til Vestby. Selskapet har blant annet bygget for Bring, Tollpost, Nille, Ahlsell, FedEx og XXL.

Tennisbane med utsikt
Eiendommen som ekteparet Stokke og Brynestad kjøpte for fire millioner kroner i 1993, har vært gjennom store oppgraderinger.

Se flere bilder av eiendommen i prospektet (ekstern lenke)

Hovedhuset fra 1885 er totalrenovert. Låven er ombygget og har plass til en rekke overnattingsgjester. I tillegg kommer et lite gjestehus, sjøbod, stor båtgarasje, svømmebasseng og tennisbane med utsikt mot horisonten.

Les mer om eiendommen:
  Kutter Brynestad-hytte med ti mill.
Håper utlendinger skal bla opp 35 mill. for sørlandsluksus
Brynestad og Stokke mot prisrekord

Ikke solgt til prisantydning

- Dette er faktisk den tredje eiendommen ved sjøen som vi har solgt i år. Så det har vært en god start på året, sier megler Gustav J. Sædberg.

Sædberg oppgir at den ikke ble solgt til prisantydning, men har ikke anledning til  kommentere prisen ytterligere.

Da DN snakket med Sædberg da eiendommen ble lagt ut for første gang i 2012, var den erfarne sjøhyttemegleren svært optimistisk på å oppnå prisen på 35 millioner kroner for eiendommen.

De siste årene har imidlertid flere praktfulle landsteder blitt solgt med betydelige rabatter.

Sommeren 2013 la skipsreder Erik Klaveness den 70 mål store giganteiendommen Gaupholmen ut for salg med en prisantydning på rundt 60 millioner kroner.

Ifjor sommer fikk kjøpesenterinvestor Arne Vannebo tilslaget for 50 millioner kroner.

Les saken: Kjøpte Gaupholmen til rekordpris

Må kutte prisene ved sjøen
Markedet har imidlertid ikke vært på sjøhyttenes side de siste regnfulle norske sommerene.

Dagens Næringsliv har ikke lykkes med å få en kommentar fra Atle Brynestad. Tidligere har han formidlet via megleren at « Siden vi bor ved sjøen året rundt, så har Bergsøya blitt lite brukt de senere årene. Det er grunnen til at det nå legges ut for salg.»

Brynstad bor på Nesøya i Asker kommune.

Les mer om eiendom:
God fart i hyttemarkedet
Kjøpte hytte - oppdaget museskader for 1,6 millioner
Sterkeste boligprisvekst på åtte år 
Dropper avdrag på bolig – sparer i fond 
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.