Den spanske avisen El Economista skriver onsdag at Det internasjonale pengefondet (IMF), EU og Det amerikanske finansdepartementet er i ferd med å sette opp en kredittlinje på inntil 250 milliarder euro til spanske myndigheter.

Hensikten er å unngå en krise som Hellas-krise i Spania.

Onsdag formiddag avviser imidlertid både EU og IMF at de to sammen med USA setter opp en pakke for å hjelpe Spania.

- Jeg kan fast benekte det, sier Amadeu Altafaj, talsperson for EU-kommisjonen.

Det er "ingen sannhet" i spekulasjonene, melder IMF ifølge Bloomberg og TDN Finans.

En talsperson for spanske myndigheter sier også at Spania ikke trenger støtte fra IMF eller EU. Landet har heller ikke søkt om det, sier han ifølge Bloomberg, melder TDN Finans.

Tørre kredittlinjer
Spania har i likhet med de andre PIGS-landene store offentlige budsjettunderskudd. Spanske politikere har vedtatt de tøffeste budsjettkuttene på 30 år. Uroen for spansk økonomi har gitt seg utslag i markedene, der spanske banker i praksis har blitt utestengt fra det europeiske interbankmarkedet.

Spanske banker sliter med tilgang på kapital, og har måttet vende seg til Den europeiske sentralbanken (ESB).

Financial Times skriver onsdag at spanske bankers lån fra ESB har nådd rekordnivåer. I mai lånte de 85,6 milliarder euro, tilsvarende 16,5 prosent av netto lån tilbudt av sentralbanken. I april lånte de 74,6 milliarder euro.

- Det virker som om mistanken om at fundingmarkedet er stengt ned for spanske banker og selskaper er riktig, sier økonom Nick Matthews til FT, ifølge TDN Finans.

Les mer om krisen i Spania:

Spania tar kraftige krisegrep

Spania svartelistet

Spania tar kraftige krisegrep

Spania: Knepent ja til krisekutt

Frykt for greske tilstander i Spania

Spania leter desperat etter penger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.