Synda er komen til jorda, og no går ho i joggedress. Joggedress hjemme, joggedress på Teams og om ikke lenge, joggedress på kontoret og i konferansesalen.

Juristforbundets Ragnhild Bø Raugland forteller (DN 31. august) at forbundet har diskutert internt om klesstilen på arbeidsplassene endres etter korona. Og de har konkludert: kanskje må det «aksepteres en viss oppmykning».

Ære være Juristforbundet for at de tar debatten. Det er dog trist at de har resignert. For nå, spesielt nå, er det behov for en vekkelse. En klesstil-vekkelse.

Glem ikke: Formalitet og seriøsitet går hånd i hånd. Jobben skal tas seriøst, og jobben er formell. De betaler deg tross alt for å gjøre et stykke arbeid.

Derfor, kontorister i alle bransjer, foren eder! Ta opp kampen for seriøsitet og formalitet. Ta opp kampen for friheten til å avstå fra joggedress og dets like på jobb. Ta opp kampen for å bevare skillet mellom jobb og fritid også i klesstilen!

For det er et seriøst poeng her som også Juristforbundet, ja kanskje særlig Juristforbundet, burde reflektere litt over: Digitalisering og hjemmekontor under korona-tiden har akselerert prosessen med å utviske skillet mellom jobb og fritid. Det har vidtrekkende konsekvenser. Klesstil, om enn ikke det viktigste, er et signal. La oss kontrollere det vi kan, så lenge vi kan. La joggedressen henge hjemme i arbeidstiden.

Drakt og dress, bluse og skjorte, jakke og gjerne slips, se det er de rette arbeidsklær for kontorister.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.