Obligasjonsinvestorer har vært kjent med problemene i Northland Resources i nesten to måneder før gruveselskapet sendte ut sjokkmeldingen om overskridelser, skriver Dagens Næringsliv.

Mandag stupte aksjekursen nye 45 prosent, og siden meldingen 24. januar om overskridelser og behov for mer kapital er nesten 90 prosent av selskapets verdi radert ut.

Selskapet, som nå har en børsverdi på litt over 300 millioner kroner, planlegger å hente inn over to milliarder kroner i form av egenkapital og gjeld.

Tidligere har Northland Resources hentet inn over én milliard dollar, mer enn 5,5 milliarder kroner med dagens kurs, i egenkapital- og gjeldsfinansiering.

Investorene som tegnet seg i obligasjonslånet på 20 milllioner dollar i slutten av november ifjor fikk vite at alt ikke var helt på stell, får DN opplyst fra en som kjenner prosessen.

Eksklusiv informasjon
Investorene ble altså satt i innsideposisjon, det vil si at de fikk eksklusiv informasjon som ikke resten av markedet visste om.

Kommunikasjonssjef Guro Steine bekrefter at Northland ba om såkalt utsatt offentliggjøring, det vil si at selskapet varslet Børsen om status før markedet før øvrig fikk vite noe. Dette er vanlig praksis ved for eksempel oppkjøps- og salgsforhandlinger – eller finansieringsutfordringer som i gruveselskapets tilfelle.

Oslo Børs undersøker informasjonslekkasjen og aksjetransaksjoner i gruveselskapet.

Hun kan ikke opplyse om når selskapet ba om utsatt offentliggjøring.

DN lyktes ikke å få en kommentar fra styreleder Anders Hvide eller ledelsen i selskapet igår ettermiddag.

Les også: Priser aksje til null

<b>Vil anmelde lekkasjen etter børskollaps</b>


<b>Gruvetopper så 2,5 mrd. fordunste</b>

<b>Tvinger småaksjonærer til å selge</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.