At Helge Lund var styrelederens førstevalg får DN bekreftet av kilder nært selskapet.

- Andrew Gould har kjent Helge i årevis, sier kilden og legger til at Gould har fulgt Lunds karriere.

BG Goup har vært på jakt etter en ny konsernsjef i tre år. Selskapets forrige konsernsjef Chris Finlayson måtte fratre i april og siden da har Andrew Gould fungert i rollen samtidig som han har hatt ansvar for rekrutteringen av en ny konsernsjef.

- Vi har vært på jakt etter noen som Helge, sier BGs kommunikasjonssjef Kim Blomley til DN.

BG skal ha lagt vekt på at Lund har vist at han har en førsteklasses gjennomføringsevne.

- Hans «track record» er fremragende, sier Blomley.

Kan tjene 94 millioner

Den nye jobben vil, om Lund når både krav til egen jobbutøvelse og til selskapets resultater, gi en kraftig lønnsøkning.

Ifølge BG Group vil Lund få en lønn på opptil ni millioner pund, eller 94 millioner kroner, i sitt første år. Imidlertid er 75 prosent av lønnen variabel, får DN opplyst. Den garanterte lønnen første år er 1,25 millioner pund, rundt 13 millioner kroner, i tillegg til en solid pensjonsavtale.

Lund får også en engangskompensasjon på maksimalt tre millioner pund, eller 31,4 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til lønnen. Ifølge Blomley skal utbetalingen sørge for at Lund ikke taper noe økonomisk på å slutte i Statoil på nåværende tidspunkt.

Statoil har i sin pressemelding til markedet opplyst at Lund ikke får noe fre dem utover lønn i den seksmåneders oppsigelsestiden.

I en melding fra BG Group til det britiske aksjemarkedet opplyses det at Helge Lund vil bli tilbudt å delta i selskapets aksjeprogram for ledere. Programmet må først vedtas av selskapets generalforsamling. Det innebærer at Lund, over fem år, kan bli tildelt aksjer med en verdi på opptil 12 millioner pund, eller nærmere 126 millioner kroner.

Sjefslønningene i BG Group

De siste årene har BG-sjefens topplønn variert stort.

I 2009 fikk Frank Chapman 108 millioner kroner (10,3 millioner pund), året etter fikk han 103 millioner (9,8).

Men de siste årene har toppsjefens lønn falt.

I sitt siste år som toppsjef fikk Frank Chapman i 2012 57 millioner i lønn (5,4 mill pund) før Chris Finlayson ifjor fikk 26 millioner kroner (2,5 mill pund) i samlet lønn, ifølge BG Groups årsrapport.

Les også:
Lund blir toppsjef i britiske BG
- En svakhet at Helge Lund går av nå.

Helge Lund forlater Statoil
Denne mannen blir Helge Lunds vikar  

- En nesten umenneskelig prestasjon  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.