Tidligere superforvalter Mohamed El-Erian (55) i verdens største kapitalforvalter, Pacfic Investment Management Company (Pimco), sendte sjokkbølger gjennom finansmarkedet da han varslet sin avgang i januar.

Mediesirkus

El-Erian hadde imidlertid ikke ventet at dét ville skape en mediestorm. Han vurderte heller aldri å bli værende og i stedet bare jobbe mindre, ifølge Reuters.

- Hadde jeg visst at det ville bli dette mediesirkuset, ville jeg gjort mange ting annerledes, sier han.

Den anerkjente økonomen og ekspertkommentatoren var lenge ansett som Pimco-gründer Bill Gross' (70) arveprins, men svak utvikling for fondene og angivelige skarpe konfrontasjoner mellom dem skal ha satt endelig punktum for samarbeidet.

Aksjonærene raste

Avgangen var spesielt pikant ettersom Pimco er eiet av den tyske finans- og forsikringskjempen Allianz, som raskt fikk aksjonærene på nakken for ikke å ha kontroll på det de anså som avgjørende nøkkelpersonell.

El-Erian, som på tidspunktet satt i Allianz' styre, er i dag engasjert som økonomisk rådgiver til finanskonsernet. Det gjør også at han klarer å innfri målet ved nedtrappingen, å tilbringe mer tid med familien.

Økonomen vet det er en klisjé, men påpeker at behovet for forandring kom da hans tiårige datter skrev en liste over 22 store hendelser i livet sitt som han hadde gått glipp av.

Jobber deltid

El-Erian bestemte seg med det for at det var viktigere å være en god far enn en god investor, og jobber i dag "50 prosent av tiden min og elsker det".

I kjølvannet av El-Erians avgang har investorene trukket flerfoldige milliarder dollar ut av Pimcos obligasjonsfond.

Gross har også innsatt seg selv som eneste og øverste investeringssjef, mens seks ansatte har blitt forfremmet til å dele på investeringsansvaret under ham.

Ingen kontakt

Tidligere delte El-Erian og Gross det øverste investeringsansvaret, mens El-Erian også var selskapets toppsjef.

Etter avgangen ga Gross intervjuer der han stilte spørsmål ved El-Erians prestasjoner og hevdet av den tidligere makkeren prøvde å undergrave ham. The Wall Street Journal skrev senest i juli i år at sårene fra bruddet langt i fra er helet.

El-Erian ønsker imidlertid ikke kommentere forholdet til sin tidligere partner, men bekriver ham kun som "suveren", ifølge Reuters.

Han har ingen kontakt med Pimco i dag selv om virksomheten er eiet av Allianz, som har kontorer like ved Pimco i Newport Beach, California.

- Det er rette måten å gjøre det på for at den nye ledelsen skal få slippe til. Jeg har stor respekt for dem, og ingenting av det jeg gjør i Allianz har noen kobling til dem, sier El-Erian.

Pimco ble etablert av Bill Gross i 1971, og er med sine omlag 1970 milliarder dollar verdens største obligasjonsforvalter.

Bakgrunn:
Gir seg som verdens største forvalter
Investorene har tatt fra ham over 380 milliarder

Les også:
Derfor er Yara-fusjonen en god match
Yara i fusjonssamtaler med amerikansk selskap
XXL prises til inntil 8,7 milliarder
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.