- Vi snakker ikke om hvilke muligheter vi blinker oss ut å by på, av naturlige grunner. Det kommer vi heller ikke til å gjøre nå, sier kommunikasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Kværner til TDN Finans tirsdag.

Olje- og gassleverandørselskapet Aibel sikrer seg Johan Sverdrup-kontrakt til åtte milliarder kroner. Etter dette gjenstår blant annet tildeling av kontrakt for bolig-delen.

Upstream har tidligere skrevet at Aibel var favoritt for tildeling av kontrakt for boredekket til Johan Sverdrup, ettersom Kværner sies å konsentrere seg om prosjektets bolig-del.

Inneholder muligheter

Andersen sier at selskapet tidligere har sagt at Johan Sverdrup-prosjektet ville inneholde muligheter for Kværner.

- Hvorav da drilling-plattformen i hovedsak var en slik veldig viktig mulighet. Når den nå er tatt, så vil vi da konsentrere oss om andre muligheter, men ønsker ikke kommentere på hvilke, sier han.

Han viser til at det er opp til operatøren å bestemme hva som skal sies om anbudslister og ønsker derfor ikke å si hvorvidt selskapet er med i anbudet for boligdelen.

Når det kommer til størrelsesordenen på kontrakten for boligdelen til Johan Sverdrup viser han til at det nå foregår forprosjektering hos Statoil, og sier at det derfor er for tidlig å si noe om dette.

Jobber med kostnader

Tapet boredekkkontrakten for Johan Sverdrup til Aibel gjør at Kværner må forsterke arbeidet med å kutte kostnader, opplyser kommunikasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Kværner til TDN Finans tirsdag.

I en melding etter tildelingen av epc-kontrakt for bygging av dekket til boreplattformen på Johan Sverdrup-felte til Aibel skriver Kværner at de implementerer ytterligere kostnadskutt etter at Aibel ble tildelt kontrakten for dekket til boreplattformen på Johan Sverdrup.

På spørsmål om selskapet har konkrete tiltak i dag, og hvorvidt disse inkluderer kutt i bemanning, sier Andersen at det er for tidlig å gi konkrete svar på dette.

- Dette må vi komme tilbake til, sier han.

At selskapet tapte borekontrakten gjør imidlertid at dette arbeidet må forsterkes.

- Vi har jobbet med kostnadsforbedring siden 2013, når vi nå taper drilling-plattformen på Sverdrup må vi ikke bare fortsette dette arbeidet, men forsterke dette ytterligere, sier Andersen.

Les alt om Aibel-kontrakten:
Aibel vinner Johan Sverdrup-kontrakt verdt 8 mrd
Ferd-Andresen: - Comeback-crewet gjør det igjen!
Feirer seier over Sør-Korea
Tord Lien om Aibel-kontrakten: - Vil sikre mange arbeidsplasser og skape store ringvirkninger
Sikrer 6.000 årsverk i Norge og Thailand  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.