– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– Måten å nærme seg problemer på. Både det å tenke gjennom alternativene og bruke tid til å forstå ting til bunns. Jeg har alltid hatt en tendens til å ønske å grave meg ned til jeg forstår det jeg har foran meg.

– Hvorfor ville du ta enda mer utdannelse etter du var ferdig som siviløkonom?

– Underveis i studiet fikk jeg tvillinger. Da måtte jeg ta en utdannelse som lot seg kombinere med det å ha små barn. En doktorgrad er helt ideelt å kombinere med familie, da kan du jobbe til alle døgnets tider og du er ikke avhengig å være bestemte tider på jobb.

– Hva har du hatt minst bruk for av det du har lært?

– Administrativ databehandling. Det var utdatert før vi kom i gang, og hang ikke med i tiden.

– Hva ville du studert i dag?

– Jeg ville fortsatt blitt siviløkonom, jeg synes det er en fantastisk utdannelse og åpner for mange muligheter. Man får en selvtillit og en tro på seg selv som følge av studiet, iallfall fikk jeg og mange av mine venner det.

– Synes du vi har for mange studenter i Norge?

– Det er mange som ikke får brukt den utdannelsen de har, og jeg synes vi i større grad burde satse på noen studiesteder og være litt mer elitistiske. Færre steder, mer kvalitet.

– Og da vil du anbefale NHH som et av disse stedene, kanskje?

– Det ville vært vanskelig å unngå, men jeg ville også tatt med konkurrenten, Handelshøyskolen BI. NHH har veldig godt av konkurransen med BI.

– Hva slags tips har du til unge som vil bli sjef som deg?

– Jeg håper ikke de vil bli akkurat som meg. Jeg har stor tro på det å følge det som gir deg energi. Den viktigste anbefalingen min er ellers å gjøre en god jobb der du er. Jeg planlegger ikke langt frem, det eneste jeg planla var å bli professor og utover det var resten av karrieren uplanlagt.



Les tidligere Liv og lære-spalter:

Vibeke Hammer Madsen: - Jeg bakte og laget mat og vasket vinduer og hus

Marianne Andreassen: tudietiden ga verdifulle kontakter

Cecilie Lynum: Lot lysten styre studiene

<a href="http://www.dn.no/talent/article2726368.ece">Ellen M.E Lundring: Ble utplassert som student, fikk redaktørjobb samme sted</a>

Ola Borten Moe: Ga seg før «den siste bitte lille bakken»

Anne-Kari Bratten: – Mer stress å studere enn å være administrerende direktør

<a href="http://www.dn.no/talent/article2714481.ece">Hans Olav Lahlum: Studentbudsjett à la Lahlum</a>

Thina Saltvedt: – Jeg kunne ingenting om olje

Gunnar Bovim: Studentenes sjefslege

Torbjørn Røe Isaksen: – Veldig annerledes enn Beverly Hills 90210

Line Jansrud: Gir prinsesse Diana skylden for studievalget

Kristin Krohn Devold: – Ikke så stor forskjell på Forsvarsdepartementet og Uken

Charlotte Thorstvedt: – Skulle du si noe måtte du ha «dynamite» å komme med

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet</a>

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit </a>

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.