– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– Da vi studerte journalistikk gjorde vi reelle og praktiske oppgaver. Det var nyttig å bli kastet inn i det man skulle utdanne seg som. Det andre året var vi utplassert i to måneder, og jeg var hos Avis 1, en tidligere Aftenpostenavis.



– Og åtte år etter praksisen har du redaktørstilling samme sted. Noen tips om hvordan man klorer seg fast?

– Det viktigste er å holde kontakten, komme med egne ideer og vise konkret hva du kan. Ta initiativ, ikke vent på at de skal kontakte deg, presenter heller noe for dem!

– Det krever selvtillit, hva om man mangler det som fersking?

– Har du ikke all verdens trua på deg selv, så lat som om du har det. Bare gjør det, det er blitt mottoet mitt. Jeg gikk selv til sjefen i forlaget og sa hei, jeg vil lage dette bladet, hva tror du?

– Du har bakgrunn fra konsulentbransjen, nå er det baking. Er det noe kompetanse du kan bruke begge steder?

– Jeg merket at det var lettere å holde styr på budsjetter etter å ha vært borti store tall hos en bedrift som også driver med revisjon. Det å være strukturert er viktig begge steder.

– Hva har du lært i det siste?

– Jeg har lært at når man er redaktør, styrer fotografer, journalister, lager saker og baker så er det alfa og omega å være strukturert. Det er et stort ansvar selv om det er et bakeblad, og det er en skrekkblandet fryd.

– Er det for mange som er studenter?

– Jeg tenker umiddelbart nei. Nå har jeg en sønn på 15 år, og er veldig opptatt av at utdanning er viktig. Om alle har bruk for all utdanning har jeg ingen forutsetning for å svare på, men jeg er opptatt av at kunnskap i seg selv er veldig viktig.

– Men som samfunnsviter og bakeredaktør får du ikke brukt hele utdannelsen din?

– Nei, og det er spesielt med samfunnsvitere – det er mange som er det uten å jobbe som det. Jeg har aldri prøvd å få en samfunnsvitenskapelig jobb, men det er litt kjipt å ha studert i tre år og ikke få bruke det. Men jeg angrer ikke, nå har jeg verdens beste jobb og veien blir til mens man går.



Les tidligere Liv og lære-spalter:

Eva Sannum: - Modellyrket var som ti jobbintervjuer om dagen

Ola Borten Moe: Ga seg før «den siste bitte lille bakken»

Anne-Kari Bratten: – Mer stress å studere enn å være administrerende direktør

<a href="http://www.dn.no/talent/article2714481.ece">Hans Olav Lahlum: Studentbudsjett à la Lahlum</a>

Thina Saltvedt: – Jeg kunne ingenting om olje

Gunnar Bovim: Studentenes sjefslege

Torbjørn Røe Isaksen: – Veldig annerledes enn Beverly Hills 90210

Line Jansrud: Gir prinsesse Diana skylden for studievalget

Kristin Krohn Devold: – Ikke så stor forskjell på Forsvarsdepartementet og Uken

Charlotte Thorstvedt: – Skulle du si noe måtte du ha «dynamite» å komme med

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet</a>

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit </a>

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.