– Du har ansvar for rundt 500 mennesker og har vært toppsjef i HP. Er det nok med en bachelorgrad?

– Ja, det var litt tilfeldig at jeg ble tilbudt en jobb etter bachelorstudiet mitt. Etter det har jeg bare blitt tilbudt jobber hele tiden, og jeg er vel et eksempel på at lang utdannelse og de beste karakterene ikke er alfa og omega for å få gode jobber.

– Hva er viktig for å få gode jobber?

– Da jeg jobbet i Accenture fikk jeg en bemerkning om at «hadde du søkt rett fra skolen med dine karakterer, ville du aldri kommet inn». Det er en viktig balanse å ha den teoretiske kompetansen, men også den andre kompetansen som ikke er like lett å få frem på et papir. Det er det arbeidslivet har behov for. Når jeg vurderer nye folk hos oss, kan det hende at vi rekrutterer folk som ikke har de beste karakterene, men som har et holdningssett og en erf#229 som er viktig. Det er ikke bestandig skole-cv og vitnemålet sier alt.

– Hvor har du lært mest i arbeidslivet?

– Det er de årene i konsulentbransjen. Der har man en ekstremt systematisk måte å tilnærme seg problemstillinger på, og man lærer å jobbe i team, utnytte hverandres kompetanse og å identifisere problemer. Sønnen min er 18 år nå, og jeg har rådet han til å starte i konsulentbransjen, det er noe av den beste opplæringen du kan få.

– Hva har du lært i det siste?

– Hvordan du skal snu en virksomhet som nesten er på konkursens rand til å gi overskudd. Det har jeg en viss kompetanse på nå. Jeg må få lov å si at de siste tolv månedene i SAS, og det å få sitte helt i kjernen og ta beslutningene i den omstillingsprosessen som har vært, det har vært utrolig lærerikt.

– Hva er det minst nyttige du har lært?

– Jeg har valgt meg en yrkeskarriere som ikke er veldig realfagsbasert, så type biologi og læren om fotosyntesen har jeg ikke hatt veldig mye nytte av.

– Hva skulle du ønske du hadde lært?

– For min egen del kunne jeg hatt mer bruk for spansk enn tysk som jeg lærte på gymnaset.

– Hva ville du studert i dag?

– Jeg kunne generelt tenkt meg å ta en MBA, og har veldig tro på det å ta en utdannelse, gå ut i arbeidslivet og så ta mer utdannelse. Det er definitivt den beste måten å gjøre det på.

Les tidligere Liv og lære-spalter:

Christine Meyer: - Underveis i studiet fikk jeg tvillinger

Vibeke Hammer Madsen: - Jeg bakte og laget mat og vasket vinduer og hus

Marianne Andreassen: tudietiden ga verdifulle kontakter

Cecilie Lynum: Lot lysten styre studiene

<a href="http://www.dn.no/talent/article2726368.ece">Ellen M.E Lundring: Ble utplassert som student, fikk redaktørjobb samme sted</a>

Ola Borten Moe: Ga seg før «den siste bitte lille bakken»

Anne-Kari Bratten: – Mer stress å studere enn å være administrerende direktør

<a href="http://www.dn.no/talent/article2714481.ece">Hans Olav Lahlum: Studentbudsjett à la Lahlum</a>

Thina Saltvedt: – Jeg kunne ingenting om olje

Gunnar Bovim: Studentenes sjefslege

Torbjørn Røe Isaksen: – Veldig annerledes enn Beverly Hills 90210

Line Jansrud: Gir prinsesse Diana skylden for studievalget

Kristin Krohn Devold: – Ikke så stor forskjell på Forsvarsdepartementet og Uken

Charlotte Thorstvedt: – Skulle du si noe måtte du ha «dynamite» å komme med

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet</a>

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit </a>

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.