Restaurant Maaemo har fortsatt to stjerner, mens Bagatelle og Statholdergaarden har en stjerne hver i Guide Michelin, som ble utgitt i dag.

- Uansett om du ser etter en stjernerestaurant eller hjemmekoselig kro, har Michelins anonyme inspektører gjort et utvalg av det beste Oslo har å tilby, sier Carl Stenson, informasjonssjef for Michelin i Norden, i en pressemelding.

Tre norske restauranter er tildelt til sammen fire stjerner i årets utgave. I tillegg er tre restauranter tildelt utmerkelsen Bib Gourmand - merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris. Stjernene som deles ut baseres kun på maten som serveres, i tillegg viser bestikksymboler bedømmelse av miljø, service med mer.

Norske restauranter med stjerne i Guide Michelin Main Cities of Europe 2013:

  • To stjerner: Maaemo
  • En stjerne: Bagatelle og Statholdergaarden
  • Bib Gourmand: Lille B, restauranteik og Oro Bar & Grill

Klikk på bildet for å se alle de norske restaurantene med omtale i årets utgave:

Sjömagasinet i Göteborg, Ekstedt og Gastrologik i Stockholm og Kadeau i København har fått hver sin Michelin-stjerne. Geranium i København, som eies av tidligere Bocuse d'Or-vinner Rasmus Kofoed, har fått to stjerner.

Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, betaler alltid for mat og hotellovernatting for å bevare Guide Michelins uavhengighet og sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

Guiden presenterer et utvalg hoteller og restauranter i alle komfort- og prisklasser i 44 byer i 20 europeiske land.

Årets guide omtaler hele 1574 hoteller og 2154 restauranter. Utvalget av restauranter omfatter 265 som viser Bib Gourmand-piktogrammet for meget bra valuta for pengene (54 nye), 15 er tildelt tre stjerner, 80 har to stjerner (derav 9 nye) og 309 har fått en stjerne (50 nye).

Maaemo var den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som gikk direkte inn i guiden med to stjerner i mars ifjor.



Maaemo beholder sine to Michelin-stjerner
Om tre år og fire måneder kan det snu for Norge
Kanonår for Spetalen
- Norge. Et land helt uten problemer

Les også:

<b>Maaemo kåret til Nordens beste restaurant </b>

<b>Her er stedene hvor stjernekokkene spiser</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.