Verdens største havbrukselskap, Marine Harvest, fikk et operasjonelt driftsresultat på rundt 1.075 millioner kroner i første kvartal 2014, mot ventet 1.038 millioner kroner.

Det opplyser selskapet i en ordinær oppdatering etter utgangen av kvartalet, sammenlignet med estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Slaktevolumet ble 92.000 tonn i kvartalet, mot ventet 81.700 tonn og guidet 80.000 tonn.

Volumet i Norge var på 55.000 tonn, mens det i Skottland var 10.000 tonn.

Slaktevolumet med opphav i Norge bidro med en total operasjonell ebit gjennom verdikjeden på rundt 12,8 kroner pr kg, mot ventet 13,5 kroner.

LES OGSÅ: Frykter varselssignal fra Marine Harvest

I rapporten skriver selskapet at de også kan komme til å ta opp guidingen for slaktevolumet for hele året, etter høyt slaktevolum i første kvartal.

«Økningen i volumet skyldes hovedsakelig gode vekstvilkår i Norge og kan trolig føre til en økning av guidingen for helårsvolumet», heter det.

Driftsresultatet i kvartalet var påvirket av høye kostander i Norge, men selskapet venter at kostnadene blir lavere for resten av året.

Netto rentebærende gjeld pr 31. mars 2014 var rundt 7,5 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Ny familiebedrift selges ut av byen dnPlus

Foreslår utbytte

Styret i Marine Harvest foreslår et utbytte på fem kroner per aksje for første kvartal, skriver TDN finans.

Forslaget skal behandles på ekstraordinær generalforsamling 22. mai.

Forslaget kommer etter et vellykket salg av eiendeler i Storbritannia, et sterkt operasjonelt driftsresultat, gode fremtidige laksepriser og en solid balanse.
 
LES OGSÅ:

Asia i dag: Kina kritiserer IMF for «hard landing»-frykt

Frykter aksjekrakk som i 1987 - bare verre

CIA vurderte norske politikere i hemmelig rapport

  Russland: – Vesten må hindre borgerkrig i Ukraina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.