Allerede imorgen kan det bli igangsatt en formell etterforskning av EU-kommisjonen som tar sikte på å finne ut hvorvidt Luxembourg har brutt regler som forbyr statsstøtte i sin skatteavtale med McDonald's. Det rapporterer både Bloomberg News og The Wall Street Journal.

For en drøy måned siden ble det kjent at Starbucks og Fiat Chrysler må tilbakebetale millioner av euro etter å ha mottatt ulovlige skattesubsidier.   

Skattesmell for Starbucks og Fiat  

Nå skal turen være kommet til McDonalds, skriver Blooomberg News, som har to ikke-navngitte kilder.

McDonald's talskvinne Becca Hary sier til nyhetsbyrået at selskapet følger alle skattelover og regler i Europa og betaler betydelig beløp i selskapsskatt.

Ifølge McDonald's betalte det mer enn 2,1 milliarder dollar i selskapsskatt i EU-land i årene 2010-2014, med en snittrate på nesten 27 prosent. På toppen kommer diverse sosiale avgifter, eiendomsskatt og andre skatter. I tillegg betaler franchisetagerne også skatt, opplyser hamburgerrestauranten.

- Vi har ikke blitt kontaktet av EU-kommisjonen, men vi er sikre på at en eventuell etterforskning vil bli avsluttet på en gunstig måte, skriver Hary i en epost.

Luxembourgs praksis med å inngå skatteavtaler med multinasjonale selskaper ble kjent for rundt et år siden etter at de ble lekket. Mer enn 340 selskap skal ha fått egne avtaler med hertugdømmet.

EU etterforsker Apple, Starbucks og Fiat

Les også på DN.no:

Gründeropprop til støtte for Traaseth  

- Styret har tillit til Traaseth

Største aksjonær øker i Norske Skog

 

Se på DNtv: - Begynn yrkeslivet utenfor familiebedriften

- Begynn yrkeslivet utenfor familiebedriften
Dette er Paul-Christian Rieber sitt råd til unge som tenker på å gå inn i et familieselskap.
02:34
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.