Tøffe tider i meglerbransjen gjør at stadig flere finansielle rådgivere går til operative selskaper.

Nå går direktørene Anders Rønningen i DNB Markets til klienten Kongsberg-gruppen og Ludvig Sandnes i Royal Bank of Scotland til det statlige fondet Norfund, skriver Dagens Næringsliv.

- Meglerbransjen er i ganske kraftig endring. Man har lenge sett det blant aksjemeglere, hvordan de får mindre å gjøre fordi marginene har blitt tynnere. Nå ser vi tendenser innenfor finansiell rådgivning. Det er bare å se på Hydro og Orkla som etablerer et stort aluminiumsselskap sammen, uten bruk av rådgivere, sier Rønningen.

Rønningen har ledet DNB Markets oljeservice-team, og var tidligere corporatesjef i meglerhuset Platou Markets. Nå går han inn i Kongsberg-gruppens gruppe på fem som driver med strategi og forretningsutvikling.

Også Sandnes' overgang skyldes strukturelle endringer i bransjen.

- Royal Bank of Scotland hadde ikke råd til å holde en kapitalmarkedsavdeling i Oslo, og da la de i samme slengen ned corporate finance-avdelingen til tross for at vi bidro med flere hundre millioner kroner i året fra Oslo, sier Sandnes.

Det siste året har 465 personer sluttet i meglerbransjen, ifølge Dagens Næringsliv.

Les også:

- Jeg blir ikke mindre lykkelig av å ikke spise syvretters hver dag

- Jeg ønsker at de dør ut

160 milliarder borte fra Børsen

- De smarteste blir ikke lenger aksjemeglere

Det verste megler-året siden 2006

Her er aksjemeglernes nye marked

Tror meglerbransjen blir mer som dagligvarebransjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.