Det brasilianske stortalentet Neymar da Silva Santos Júnior ble i sommer kjøpt av den spanske klubben FC Barcelona.

Overgangen skal i utgangspunktet ha kostet klubben omtrent en halv milliard kroner, men skjulte avtaler og kontrakter med spillerens foreldre og millionkrav fra tredjeparter gjør at en gigantisk etterforskning nå rulles opp av spanske myndigheter, melder fotballnettstedet Goal.com.

Les også: Frykter 4000 døde for å lage fotball-VM

Presidenten gikk på dagen
Da den 21 år gamle spilleren i fjor storspilte for sin barndomsklubb i Brasil, Santos FC, ønsket de fleste storklubbene i Europa å signere den brasilianske landslagsspilleren.

En to år lang overgangssaga ble avsluttet med at spilleren dro til Barcelona, men den siste tidens avsløringer viser at historien er langt fra over.

Forrige uke gikk klubbpresident Sandro Rosell av umiddelbart etter at varselet om etterforskningen av overgangen ble offentliggjort.

Les også: Drageløperen og Solskjær

Skjulte avtaler, store summer
Overgangen var i følge klubben verdt 57,1 millioner euro, men nye avsløringer i saken viser at klubben måtte ut med hele 86,2 millioner euro for spilleren.

I en intrikat avtale for å unngå at penger gikk til tredjeparter eller at spilleren skulle velge å signere for en annen klubb, endte FC Barcelona ifølge Goal.com opp med å betale disse summene:

  • 57,1 millioner euro i overgangssum, hvorav 40 millioner gikk til spillerens foreldre
  • 10 millioner euro gikk til spilleren selv
  • 2,7 millioner i kommisjon til agenter og rådgivere
  • 2,5 millioner ble betalt for rettighetene til spillerens egen stiftelse
  • 9,9 millioner i samarbeidsavtaler med Santos FC
  • Til sammen måtte klubben ut med 86,2 millioner euro, som tilsvarer 720 millioner kroner.

Både Santos, som solgte spilleren, og supermarked-kjeden DIS, som eide 40 prosent av hans rettigheter, mener seg snytt for mange millioner.

Spilleren selv har en grunnlønn på 44 millioner euro på fire år. Det tilsvarer 368 millioner kroner. Hele avtalen, inkludert spillerens fireårskontrakt kostet dermed klubben langt over én milliard kroner.

Les mer på DN.no:
Børsens styreleder går etter brudd på børsreglene
Nå rømmer investorene
Kina er den store kanarifuglen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.