Det viser en undersøkelse Respons Analyse har gjort for SpareBank 1. I utlandet er det varme strøk, som Spania, som frister mest. Nesten 50.000 nordmenn har planer om å bli eier av en spansk bolig.

– Jeg tror det er flere grunner til at nordmenn ser mot utlandet. Vi har hatt mange dårlige somre, nordmenn har bra med penger og du får mye bolig for pengene i land som Spania, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til NTB.

Sverige populært
Sverige ligger på andre plass på listen over land nordmenn planlegger å kjøpe bolig i. Snaut 29.000 har svenske ferieboligplaner, fulgt av USA med 16.000. Mange har også planer om å kjøpe bolig i land som Italia, Tyrkia og Thailand.

– Mange som ikke har mulighet til å kjøpe hytte i Norge ser at de får mye for pengene sør i Europa, sier Magne Gundersen.

Økonomisk krise har gitt sterkt fallende priser på bolig- og fritidsmarkedet i store deler av Sør-Europa.

– Jeg hørte nettopp om en som hadde kjøpt en enebolig i Spania med svømmebasseng og kort vei til stranda for 2 millioner kroner. Det er klart det frister. Det er mange slike eksempler, sier Gundersen.

LES OGSÅ: Derfor kjøper nordmenn feriebolig i utlandet

Halv million
Han er spent på hva en tilsvarende undersøkelse vil vise etter denne sommeren, som tegner til å bli svært bra her hjemme, i hvert fall sørpå.

– Denne undersøkelsen er tatt opp i juni etter flere dårlige somre. Det kan nok hende folks planer blir endret når de opplever en sommer som den vi har nå, og at de heller igjen velger å kjøpe hytte i Norge. Det er ingen steder det er bedre å feriere når det er sol og sommer enn her i Norge, sier Gundersen.

I alt har 200.000 nordmenn planer om å kjøpe feriebolig. I tillegg viser undersøkelsen at ytterligere 300.000 er usikre og kanskje vil kjøpe. Dermed er det over en halv million nordmenn som går med hytteplaner i sommer, påpeker forbrukerøkonomen.

Respons Analyse har også undersøkt hvor mange som har tilgang til eller eier feriebolig i dag. 49 prosent svarte at de har tilgang til eller eier feriebolig i Norge, 5 prosent har tilgang til eller eier feriebolig i Spania og 4 prosent i Sverige.

LES MER:

<b>- Florida er definitivt stedet å handle nå</b>

<b>Innreder Hollywood-stjernenes luksushjem - nå satser de på rike nordmenn</b>

<b>Lånerush for å oppfylle ferieboligdrømmen i utlandet</b>

<b>Kraftig prisfall for fritidsboliger ved sjøen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.