Onsdag kveld står Nedre Foss gård på Grünerløkka i Oslo i full brann.

Bygget er over hundre år gammelt og ble nylig pusset opp for vel 50 millioner kroner. Investor Christian Ringnes er eier, gjennom selskapet Eiendomsspar.

- Dette er en stor tragedie for oss, sier Ringnes til DN.

- Fryktelig sørgelig

Eiendomsspar kjøpte bygget for omlag 20 år siden. Oppussingen ble gjort i samarbeid med restauranteier Nevzat Arikan, som drev restauranten Nedre Foss gård.

Ringnes brukte selv rundt 35 millioner kroner på å sette i stand eiendommen, forteller han.

- Vi har nettopp avsluttet denne store rehabiliteringen av dette flotte bygget, som er en historisk perle. Så dette er fryktelig sørgelig, sier Ringnes og fortsetter:

- Nå ser ut som at bygningen er tilnærmet overtent, så det blir nok veldig vanskelig for brannvesenet å få reddet mye av det.

Samtidig understreker investoren at han er innstilt på å bygge opp igjen.

- Men det er klart at jo mer som går tapt, dess mindre meningsfylt blir det på en måte.

Les DNs anmeldelse av restauranten fra i sommer:

Storstue med startvansker  

Saken fortsetter under bildet

FOTO: Skjalg Bøhmer Vold
FOTO: Skjalg Bøhmer Vold
 

Ingen skadd

Nedre Foss gård ble tidligere benyttet som Bellonas hovedkvarter, før det stod tomt en stund.

- Vi funderte litt på hva vi skulle gjøre med det, men forstod ganske tidlig at byen var interessert i at dette skulle være et bygg åpent for offentligheten. Vi kom da i kontakt med Arikan, som er en meget god restaurantdriver, sier Ringnes.

I Oslo driver Arikan flere andre restauranter, blant annet Arakataka og Olympen. DN har ikke lykkes i å få en kommentar fra han onsdag kveld.

44 personer – 29 gjester og 15 ansatte – måtte evakueres under brannen. Alle er gjort rede for, og ingen er skadd, skriver NTB.

Les D2-intervjuet med Arikan fra i vår:

Byplanleggeren

 

Les også:

Full stans i Londons luksusmarked  

Derfor vil oljeprisen doble seg

Nå er ikke Universitetet i Oslo lenger landets største

Se også DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.