Oljedirektør Bente Nyland i Oljedirektoratet (OD) venter at det vil bli mange søknader til 23. konsesjonsrunde. Søknadsfristen går ut 2. desember.

- Vi pleier ikke å gå ut med hvor mange enkeltsøknader vi får, men la meg si det sånn, overtidsbudsjettet er sprengt, sier hun.

Under et seminar i regi av Rederiforbundet torsdag understreker hun viktigheten av at de samfunnsøkonomiske ressursene blir produsert, og at en konsesjon på norsk sokkel innebærer både rettigheter og plikter.

- Vi vil ikke ha selskaper som skummer fløten. Det vil vi være ganske nøye på fremover, også når vi nå vurderer tildeling av neste konsesjonsrunde, sier hun.

Hun mener langsiktigheten bransjen kanskje glemmes litt i dagens situasjon og at selskapene tar kortsiktige valg som kan føre til at ressurser går tapt.

- I dagens situasjon er vi i Oljedirektoratet særlig opptatt av de ressursene som er avhengig av eksisterende plattformer og rørledninger, sier hun.

Dersom slike prosjekter ikke blir utviklet kan de gå tapt for alltid, mener hun. Dette er lønnsomme prosjekter, men som ikke er lønnsomme nok for selskapene.

Les også: - Vi er i samtaler med flere selskaper for øyeblikket
- En overraskende lav pris
- Prisingen viser forventninger om at oljeprisen skal opp
Norske leverandører er blitt 20 prosent billigere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Høyre-opprør mot gårdsskatt
Høyre-opprør mot gårdsskatt
Skogeier og potetgullarving Thomas Stang er kritisk til at den borgerlige regjeringen vil fjerne skattefritak for gevinsten av salg av skogeiendommer innad i familien.
01:56
Publisert: