Oljekjempen Royal Dutch Shell bekreftet onsdag at selskapet legger inn bud på alle aksjene i det britiske olje- og gasselskapet BG Group.

BG Group ledes nå av tidligere Statoil-sjef Helge Lund, som «tyvstartet» og tok over spakene i selskapet i februar - tre uker før planlagt tid.

- Jeg har stor respekt for Helge. Helt siden tiden han var i Statoil har jobbet vi godt sammen, sier Shells toppsjef Ben van Beurden til tv-kanalen CNBC onsdag.

- Jeg har selvfølgelig hatt noen diskusjoner med Helge de siste ukene og dagene. Du må snakke med ham om planene, men han har gjort det veldig klart for meg at han støtter transaksjonen og at han vil sørge for at selskapet blir godt ledet helt frem til transaksjonen er gjennomført. Så vil han gjøre sine egne ting, sier van Beurden i intervjuet.

Ifølge Financial Times opplyser Shell at prosessen med å gjennomføre fusjonen med BG Group trolig vil strekke seg inn i 2016. Det kan bety at Lund blir sittende som toppsjef i det britiske selskapet i rundt et år.

Platou-analytiker Alex Gheorghe spekulerer på at oppkjøpet av BG Group kan bety comeback for Helge Lund som Statoil-sjef. Toppjobben i Statoil ble nylig overtatt av Eldar Sætre.

- Vi mener at et Statoil-comeback er et svært sannsynlig scenario, skriver analytikeren i en oppdatering onsdag.

- Etter mitt syn kan jeg lett se ham komme tilbake til Statoil, dersom man setter norsk politikk til side et øyeblikk.

Helge Lund kan få inntil 395 millioner kroner i salgsbonus etter at Shells oppkjøp av BG Group er gjennomført, viser beregninger som DN har gjort. I tillegg kommer lønn, pensjonskompensasjon, ordinær bonus og flyttepenger som Lund mottar i perioden som sjef for BG Group.

Les også:

Spår Statoil-comeback for Helge Lund

Helge Lunds salgsbonus: Opptil 395 millioner

- Han får i alle fall en bra timebetaling for jobben sin  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.