Stortinget diskuterte asylinnstrammingene fredag.

– I dag er vi glad for at forliket har raknet, for at de verste forslagene ikke blir vedtatt og for at regjeringen går på et sviende nederlag, sa SVs innvandringspolitiske talskvinne Karin Andersen.

– Men jeg klarer ikke å være glad, fordi regjeringen er handlingslammet i det å kunne ta internasjonale initiativ for å beskytte mennesker som flykter for livet sitt, sa hun.

Andersen understreket at SV har støttet flere innstramminger, men gått mot forslag som partiet mener vil ødelegge for integreringen og straffe mennesker som har flyktet fra krig og er skilt fra familiene sine.

– Norge har en streng asyl- og flyktningpolitikk fra før, sa hun.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Det norske oljeselskap og BP Norge fusjonerer

Oljeministeren: - Spennende

Analytiker: - Dette er en strålende avtale  

Investor Christen Sveaas har kranglet om skog i ti år. Men denne gangen gir han seg ikke når han dør engang: – Klart jeg tar det personlig dnPlus  (DN+)

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

Stordalen om konkurrentens nedleggelse: – Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Konkurrenten svarer: Tror Stordalen har fått solstikk

 

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Episode 12: Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.