Farstad Shipping opplyser at de har mottatt melding fra det brasialianske statsoljeselskapet Petrobras om at de vil terminere kontrakten for PSV-skipet «Far Strider», ifølge melding torsdag.

Skipet ventes dermed å gå av kontrakt i midten av november, opplyses det.

Farstad Shipping har samtidig inngått tre kontraktsforlengelser samt inngått nye kontrakter. De kommersielle betingelsene er konfidensielle mellom partene.

Offshorerederiet opplyser at Esso Australia har erklært sin opsjon på å forlenge kontrakten for PSV-skipet «Far Supplier» for en periode på tre år. Oppstart av kontrakten vil være i direkte fortsettelse av dagens kontrakt.

I tillegg vises det til at Woodside Energy har erklært den første opsjonsperioden på forlengelse av kontrakten for AHTS-skipet «Far Sirius» i seks måneder. Skipet er dermed sikret kontrakt til august 2016, med mulighet for en ytterligere forlengelse av kontrakten på 2 x 6 måneder.

I tillegg har Woodside Energy forlenget kontrakten for PSV-skipet «Lady Grace» for en periode opptil 240 dager.

Videre opplyses det at Woodside Energy har inngått kontrakter for PSV-skipene «Far Starling», «Far Skimmer» og «Far Spirit» i forbindelse med selskapets aktiviteter offshore utenfor Sør-Korea og Myanmar. Skipene er dermed sikret beskjeftigelse til januar 2016.

Les også: - Vi vil ikke ha selskaper som skummer fløten
Norske leverandører er blitt 20 prosent billigere
- En overraskende lav pris
- Prisingen viser forventninger om at oljeprisen skal opp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Høyre-opprør mot gårdsskatt
Høyre-opprør mot gårdsskatt
Skogeier og potetgullarving Thomas Stang er kritisk til at den borgerlige regjeringen vil fjerne skattefritak for gevinsten av salg av skogeiendommer innad i familien.
01:56
Publisert: