3. juni vil Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) samle 28 av sine ordførerkolleger til møte i Stavanger.

– Jeg kaller det et krisemøte. Vi som ordførere ser at arbeidsledigheten øker, og det er et faresignal som vi bør gjøre noe med tidlig. Her i denne regionen har arbeidsledigheten vært veldig lav lenge. Vi har nesten ikke hatt arbeidsledighet, men nå ser vi at vi ligger over landsgjennomsnittet, sier Helgø.

Arbeidsledigheten i oljefylket er på 3,2 prosent, mot tre prosent i hele landet.

– Det er ikke et høyt tall, men det stiger jo og vil fortsette å stige. Dette er en alvorlig situasjon, sier hun.

Det er 28 av ordførerkollegene fra kommuner med stor leverandørindustri fra Oslo til Kirkenes i nord som nå blir bedt om å komme til krisemøtet i Stavanger. Helgø har også invitert næringsminister Monica Mæland og en rekke representanter fra bransjeorganisasjoner. Jarand Rystad fra Rystad Energy, som er en av de mest brukte analytikerne i industrien, er også bedt om å komme.

– Vi vil diskutere hva nedgangen betyr for leverandørindustrien og hva vi kan gjøre lokalt, sier Helgø.

– Hva kan dere gjøre?

– Jeg vil først gjerne høre på dem som kommer før jeg vil si noe om det, men det kan for eksempel være bedre rammebetingelser for teknologibedrifter generelt.

 

Les også:  Hun sa opp oljejobben - så bråsnudde markedet
 

Norsk Industri-sjef spår 200.000 arbeidsledige
 

- Når du tenker etter er det ganske massivt

Ledige stillinger i olje og gass ned 65 prosent  

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.