I utlysningen gis olje- og gassindustrien adgang til blokker som ligger innenfor dagens grense for iskanten sørøst i Barentshavet. Utlysningen er svært omstridt og kommer trolig til å bli underlagt heftig politisk strid når Stortinget får fatt i saken.

Tilgang til nye arealer er viktig nå når bransjen er i en krevende periode, påpeker administrerende direktør Gro Brækken i Norsk olje og gass nå.

– Dagens utlysning av nye områder viser at satsing på norsk sokkel er en langsiktig investering. For bransjen og for Nord-Norge er dette en god dag, sier Brækken.

Det er første gang siden 1994 at næringen får tilgang til nytt areal.

– Vi er klare for store ringvirkninger med økt aktivitet i Barentshavet sørøst. Nå styrkes næringsgrunnlaget for Nord-Norge generelt, og Øst-Finnmark spesielt, sier Brækken.

LES OGSÅ: Sundtoft: Ikke noe knefall for oljebransjen

Forsker-kritikk mot ny iskantgrense  

Statoil: – Tilgang til nytt leteareal er godt nytt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.