Statsledere, politikere, milliardærer og selskaper fra hele verden trekkes inn i en omfattende dokumentlekkasje som knyttes til skatteparadiser og hemmelighold - omtalt som «Panama leaks»

Les alt om dokumentlekkasjen her: DN Direkte: Panama-avsløringene

- Saker som dette viser hvor viktig det er å prioritere internasjonalt samarbeid, utveksling av opplysninger og felles innsats mot skatteunndragelser, uttaler skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding mandag.

Han understreker i meldingen at det verken er forbudt eller kriminelt å ha penger eller virksomheter i utlandet.

- Men det vi ser av økonomisk aktivitet over landegrenser og bruk av skatteparadis, øker risikoen for skatteunndragelser, sier Holte.

Skatteetaten har ifølge meldingen opprettet en dialog for å få tilgang til dokumentene.

- Saker som dette demonstrerer hvilke utfordringer som ligger i hemmelighold og hvor viktig det er å etablere utveksling av opplysninger på tvers av landegrenser. Vi har lenge påpekt utfordringene knyttet til internasjonal økonomisk aktivitet og behovet for åpenhet for å sikre riktig beskatning. Når vi ser reaksjonene på Panama-saken, er det etter vårt syn et tydelig signal om at samfunnet også ønsker seg denne åpenheten, sier han.

Les mer på DN.no:

Asia i dag: Panama-lekkasjer ryster verden  

DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer  

Kobles til brasiliansk skandale  

DNB angrer på skatteparadishjelp  

Nordea dras inn i gigantavsløring  

- 1600 ganger større enn Wikileaks  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.