I løpet av ti år har de over 62 år fått økt sin kjøpekraft med 40-50 prosent. Hovedårsaken til inntektsveksten er at de jobber mer enn før, skriver NAV i en pressemelding.

- Flere enn før jobber ved siden av pensjonen, og de som er i full jobb står lengre i yrkeslivet, sier seksjonssjef i NAV Ole Christian Lien i meldingen.

Han bekrefter at norske seniorer aldri har vært rikere.

Resultatene kom frem i en rapport fra Pensjonspolitisk arbeidsgruppe. Rapporten har undersøkt veksten i kjøpekraften for aldersgruppene over 62 i perioden 2002–2012. Det er samlet inntekt etter skatt korrigert for prisutviklingen som blir sammenlignet.

Kraftig inntektsvekst

I tillegg til høyere yrkesaktivitet, skyldes økningen blant annet at pensjonister har tjent opp høyere pensjoner enn eldre generasjoner.

Til sammenligning har norske husholdninger generelt hatt en vekst i kjøpekraften på drøyt 30 prosent i samme periode, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Mange kombinerer full pensjon med heltidsarbeid

Drøyt 70 000 hadde ved utgangen av 2013 valgt å ta ut alderspensjon før 67 år. Det utgjør over halvparten av de under 67 år som oppfylte vilkårene for å ta ut alderspensjonen tidlig.

- Nesten to av tre i denne gruppen har samtidig valgt å fortsette i arbeid ved siden av alderspensjonen, og de fleste av dem kombinerte full pensjon med heltidsarbeid, sier Lien.

I perioden 2010–2013 har andelen av befolkningen i arbeid økt klart mer for befolkningen over 60 år enn for øvrige aldersgrupper. Sterkest er veksten i aldersgruppen 62–64 år, der andelen i jobb har økt fra 45 prosent i 2010 til 52 prosent i 2013.

Les også:

EU etterforsker Apple, Starbucks og Fiat

Politisk uro tynger DNO-aksje

Fullstendig tap for rigginvestor  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.