Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2012 viser at det nå i snitt koster 8.364 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

Dette er en oppgang på 7,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,5 prosent.

Det har aldri blitt registrert en så høy snittpris for en 1-roms utleieleilighet i Oslo, ifølger Utleiemegleren.

I snitt kostet det 10.240 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2012, dette er en oppgang på 8,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,9 prosent.

Kun fire ganger tidligere har det blitt registrert en så høy snittpris for å leie seg en 2-roms leilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13.332 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,0 prosent.

- Vi ser fortsatt et vedvarende press i det norske leiemarkedet preget av få boliger og stigende leiepriser, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren i en melding.

- Igjen noteres det prisrekorder. Dette vekker bekymring med tanke på at sommersesongen ennå ikke har begynt. I verste fall blir det kaos, legger han til.

Det er mange småinvestorer som nå er ute i markedet for å kjøpe en ekstra utleiebolig, dette gjelder naturlig nok i hovedstaden med også i pressområdene i nærheten av Oslo.

- Vi merker at spesielt i Drammen og på Romerike har folk fått øyne opp for at dette allerede i dag er attraktive utleiemarkeder og steder som er i vekst, sier Farmakis.

Les også: Boligprisveksten fortsetter i februar
Les også: Hopp i boligbyggingen - men på langt nær nok
Les også: Hard kamp om utleieboligene
Les også: Spår bråstopp i boligprisveksten
Les også: Varsler klasseskille i boligmarkedet
DN-leder 10. februar: Ren spekulasjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.