Republikanerne i Kongressen ble torsdag enige om å gå inn for enda dypere kutt i budsjettet enn de opprinnelig hadde foreslått.

Lederen for bevilgningskomiteen, Hal Rogers, sa Republikanerne nå går inn for kutt til en verdi av 58 milliarder dollar.

Det nye kuttmålet er en seier for Tea Party-aktivistene som er valgt inn i Kongressen. De ønsket å doble kuttmålet som Rogers og andre moderate republikanere foreslo.

Den nye enigheten ble oppnådd bare dagen etter at Rogers advarte sine republikanske kolleger om at så dype kutt blant annet kunne føre til at flyplasser må stenge og at FBI må nedbemanne.

Republikanerne vil imidlertid neppe få sine forslag gjennom, siden president Barack Obama og Demokratene ikke vil akseptere det. Flere moderate republikanere kan også stemme imot.

Blant programmene som kan rammes, er forskning, politi og hele Obamas program for høyhastighetstog i USA.

Demokratene aksepterer at arbeidet med å kutte i budsjettet må begynne nå som underskuddet beregnes å komme opp i 1.500 milliarder dollar i år.

Men de mener at de dype kuttene Republikanerne ønsker, vil føre til at titusener av jobber går tapt og at den spinkle økonomiske veksten kveles.

Les også: Advarer mot dype budsjettkutt i USA

Republikanerne krever store utgiftskutt i USA

Fed-topp mener USA må revurdere stimuli


- USA er konkurs innen 2020

«California i realiteten konkurs»

Amerikanske delstater må ha hjelp

USA kan gå 8700 milliarder kroner i minus

Økt frykt for gjeldskrise i USA

Dr. Doom spår amerikansk kollaps

Tror verden ender i krig og total finanskollaps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.