Advokat Jan Fougner krevde 3,1 millioner kroner i salær etter arbeidsrettssaken i Rema-eide Norsk Kylling.

Torsdag skriver Dagens Næringsliv at retten har kuttet Fougners salær med 2,55 millioner kroner. For høy timepris og for mange timer, mente Sør-Trøndelag tingrett.

- Jeg har aldri tidligere erfart noe lignende i min 25-årige praksis som advokat, sier Fougner til DN.

- Rettens anslag er ganske spesielle, sier Wiersholm-advokaten.

Kyllingkonflikt
Rema-systemet hyrte inn Fougner da eks-kvalitetssjef Frank Vidar Harstad i Norsk Kylling varslet erstatningssøksmål etter å ha blitt avskjediget.

Harstad tapte på alle punkter mot sin gamle arbeidsgiver, og hvis dommen blir stående må 49-åringen dekke motpartens saksomkostninger.

Fougner oppga at han og hans team hadde brukt rundt 750 timer på jobben – rundt 20 arbeidsuker, og opererte med en timepris på drøyt 4400 kroner. Det var dette kravet rettet barberte kraftig da de dømte Harstad til å betale motparten 550.000 kroner i saksomkostninger.

- Retten finner at det fremsatte kravet, sett ut fra betydningen av saken, i betydelig grad overstiger hva som har vært rimelig og nødvendig, står det i dommen.

«Uforsvarlig»
Arbeidsrettssaken gikk over syv dager i månedsskiftet oktober/november, men retten mener fire dager burde ha vært nok.

«Norsk Kylling må i det vesentlige bære ansvaret for at saken ble unødvendig vidløftiggjort. Norsk Kylling utvidet på flere punkt begrunnelsen for avskjeden under den rettslige prosessen. Også bevisførselen for deler av begrunnelsen ble lagt opp unødvendig omfattende», står det i dommen.

Retten har samtidig tatt utgangspunkt i en timepris på 4000 kroner – drøyt 400 kroner mindre enn det Fougner opererer med i sitt krav.

Fougner mener det ville vært uforsvarlig om han skulle jobbet så lite som retten mener.

- Medgått tid har vært nødvendig og forsvarlig. Det er Norsk Kylling som ble saksøkt og har måtte forsvare seg mot alvorlige anklager. Frank Vidar Harstads advokater har brukt mer tid og tatt høyere pris enn oss. Retten legger til grunn at 137,5 timer er nok til å forberede og gjennomføre saken. I løpet av de syv rettsdagene jobbet jeg alene omtrent 80 timer. Å bruke bare ytterligere 57,5 timer til å forberede saken ville klart vært faglig uforsvarlig, sier Fougner til DN.

52-åringen ville onsdag ikke svare på om han kommer til å påanke avgjørelsen særskilt.

Les hele saken i onsdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

Les mer: - Førte Rema 1000 bak lyset

Mest lest på DN.no i dag:
Øglænd Industrier selges til Sverige
- Ser på nordmenn som "Big Spenders"
- Ved utgangen av 2015 vil prisene være 15 til 20 prosent lavere enn i dag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.