Olav Thon etterlyser resultater fra næringsminister Trond Giskes mange møter og samråd med privat næringsliv, skriver Dagens Næringsliv.

Ingen næringsminister i moderne tid har ifølge avisen invitert til flere «samtaler», «samråd» og «møter» enn Trond Giske.

Thon mener møtene er mest taktikk for å unngå sterke konfrontasjoner.

- Jeg ser ingen forbedring eller resultater av Trond Giskes møter og samråd. Det er mye prat med Giske. Det er en gammel forhandlingstaktikk å si at «du har helt rett», men likevel ikke gjøre noe med tingene. Så har man i alle fall unngått sterke konfrontasjoner, sier Olav Thon, som deltok på møte om statlig eierskap med næringsministeren i begynnelsen av januar.

- Blir verre og verre
Thon sier Giske og Stoltenberg sier pene ting om privat næringsliv i annenhver uttalelse, men undres over hvorfor det da bare blir verre og verre for alle som driver privat næringsliv.

- Når resultatene uteblir, så kan man spørre seg hvorfor de innkaller til møter. De skulle gjøre ting enklere for næringslivet, men faktum er at byråkratiet og behandlinger av for eksempel byggetillatelser er enda vanskeligere enn det var tidligere, sier Thon til Dagens Næringsliv.

- Bør være mindre opptatt av sitt omdømme
Han får støtte fra toppsjef Anders Onarheim i meglerhuset Carnegie.

- Jeg savner resultatene fra de møtene og samrådene næringsministeren så langt har tatt initiativet til. Det er vanskelig å se at slike møter gir resultater, sier Onarheim, som sier Giske bør være mindre opptatt av sitt kortsiktige omdømme og mener det går på bekostning av de resultatene han oppnår som minister.

- Oppnådd mye
Trond Giske er uenig med Thon i at resultatene uteblir.

- Jeg mener vi har oppnådd mye i min tid som næringsminister og at resultatene taler for seg, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Han viser til fjernet revisjonsplikt, verftspakke, kraftgarantiordning, investeringer i Hydro og Statkraft samt handelsavtaler med mange land.

Les også: Giske tar med 120 personer til Brasil

Kronprinsen trekker seg fra Giske-utvalg

Giske vil vri på skatten

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.