Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker har fått overført i størrelsesorden 300 millioner kroner via en ulovlig transaksjon med Aker Solutions, der staten er på eiersiden. Det er konklusjonen til to finansprofessorer og en jusprofessor, basert på dokumentasjon og beregninger Dagens Næringsliv har lagt frem for dem.

I Dagens Næringsliv torsdag understreker næringspolitisk talsmann på Stortinget for Høyre, Gunnar Gundersen, at han tar saken svært seriøst.

- Det er meget alvorlig at det sås tvil om at dette ikke er gjort på forretningsmessig grunnlag, sier Gundersen til DN.

Samtidig fremhever han viktigheten av at redegjørelsen næringsminister Monica Mæland (H) har bedt om blir «skikkelig».

- Det kan ikke etterlates tvil om at dette ikke har vært håndtert på riktig måte, sier Gundersen til DN.

- Hva synes du om det som har kommet frem?

- Det er veldig betenkelig at det i det hele tatt sås tvil. Men så langt er det påstander. Det er uhyre alvorlig hvis man kan få med seg staten på eiersiden og trikse på denne måten, svarer Høyre-mannen.

Bakgrunn: Krever svar av Røkke

Les også på DN.no i dag:
Siv Jensen: - Ingen unnskyldning for renteoppgang
Bedrifter må betale mer - og du får mindre
Dårligere startlønn for siviløkonomer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.